nemacka_logo copyNEMAČKA LIGA, VESTI
Problemi za Nirnberg
Svaki bod je zlata vredan za timove koji se bore za opstanak. Oni do kojih se stigne u duelima s direktnim konkurentima mogu da vrede i dvostruko. Na Nirnbergovu žalost, prošlog vikenda su ostali čak i bez boda protiv Frajburga, pa su ponovo u poziciji da strahuju za bundesligaški status. Izazove završnice sezone dodatno su naglasile povrede dvojice fudbalera. Kapiten Andreas Wolf je operisan početkom nedelje. Njemu je polomljen palac tokom duela s Volfzburgom. Lekari očekuju da će prvotimac ipak stisnuti zube i biti spreman već za meč protiv Dortmunda. To ne važi i za Alexandera Stephana, rezervnog golmana, koga muči mišić.
Dortmund koče povrede
Ozlede važnih igrača u završnici šampionata najgore su što jednom treneru i klubu može da se dogodi. Dortmund i Jurgen Klopp imaju o čemu da razmišljaju budući da su čak dvojica prvotimaca stradali u prvom poluvremenu duela sa Hofenhajmom. Nuriju Sahinu je polomljen nos, mada lekari veruju da mu ne predstoji duža pauza. Još manje sreće imao je Mohamed Zidan. Egipćaninu su stradali ukršteni ligamenti kolena, što podrazumeva operaciju i oporavak u trajanju od pola godine. Reprezentativac bi čak mogao da propusti i početne mečeve kvalifikacija za Kup afričkih nacija. Selekcija za koju nastupa nalazi se u grupi s Južnom Afrikom, Nigerom i Sijera Leoneom.
Preseo mu film
Frank Rost, golman Hamburgera, poželeo je pred prošli vikend da pogleda film Borba titana. To samo po sebi ne bi bilo problem da nije napustio klupski karantin i to u pratnji nekoliko saigrača. Budući da je upravo čuvar mreže inicirao nenajavljeni odlazak iz hotela, biće adekvatno kažnjen. Sportski direktor Bernd Hoffman nije skrivao razočaranje kako zbog takvog postupka tako i zbog očajne igre i poraza od Majnca u prošlom kolu:
– Da li je prvotimcima zaista potreban veći motiv od punog stadiona i nadmetanja u Bundesligi. Ne mogu da objasnim pristup kakav smo videli.
Rost je konstatovao:
– To se dogodilo spontano. Odlučili smo da sve priznamo treneru, jer bi priča pre ili kasnije stigla do javnosti. Svestan sam propusta i prihvatam kaznu.
Povezana vest:  Inter ponovo u finalu Kupa Italije