italija_logoITALIJANSKA LIGA, VESTI
Pirlu lepo u Milanu
Andrea Pirlo je spreman da se oprosti od titule ove sezone, ali veteran ne želi da se odrekne i Milanovog dresa. On je prokomentarisao:
– Pod ugovorom sam. Ne bih se bunio ako mi se ukaže prilika da završim karijeru u Milanu. Jasno je da ćemo ove sezone ostati uskraćeni za Skudeto. Delom samo i sami krivi. Prokockali smo previše bodova u završnicama mečeva. Malo više koncentracije bi nas dovelo do titule.
De Rossi upozorava
Iako je zamenjen već u poluvremenu gradskog derbija protiv Lacija, a njegov i izlazak Francesca Tottija omogućili su Romi da preokrene rezultat, Daniele De Rossi nije ljut na trenera Claudija Ranijerija. Sve bolji vezni fudbaler je zadovoljan zbog uloga koje su odigrali rezervisti Jeremy Menez i Rodrigo Taddei, kao i zbog tri boda, ali je dodao:
– Trener je smatrao da igram loše i zato me je izveo iz igre. Možda je potez usledio prerano, međutim, ne želim da tome pridajem veliki značaj. Tu smo da pomognemo klubu. Bili smo u opasnosti da doživimo poraz u derbiju i ostanemo bez titule. Ponovo smo na vodećoj poziciji, ali poručujem navijačima da prerano ne polete, jer Inter ostaje favorit.
Ima nade za Cassana
Kad članovi uprave jednog kluba pokušavaju da proguraju fudbalera u reprezentaciju, to igraču o kojem je reč svakako ne garantuje nastup u državnom timu. Ipak, Giuseppe Marotta, izvršni direktor Sampdorije, smatra da bi selektor Italije trebalo da uvrsti nekada nestašnog momka Serije A na spisak putnika za Južnu Afriku. Za svoj stav ima i jasno obrazloženje:
– Par nedelja nas deli od zvanične objave šire liste. Kao navijač reprezentacije kažem da bi mi bilo drago da pronađem Antoniovo ime među pozvanima. Uozbiljio se i zreliji je nego ranije što svi mogu da primete.
Povezana vest:  19-godišnji Nejmar dobio sina