cibona_olimpijaFAJNAL FOR, NLB LIGA

Cibona protivnik Partizana u finalu

 

Košarkaši Cibone drugi su finalisti ovogodišnjeg Fajnal-Fora NLB lige, pošto su sa 78:73 savladali Olimpiju u polufinalu igranom u petak. Pred više nego solidno popunjenom Arenom Zagreb „cibosi“ su od početka susreta nametnuli svoj ritam i stvorili solidnu zalihu. Međutim, iako su više puta vodili ubedljivom razlikom koja je bila i dvocifrena, Cibona nije uspela da do kraja „prelomi“ susret.

Povezana vest:  Košarkaši Partizana pobedili Borac za polufinale Kupa

I pored nezavidne situacije u klubu i među igračkim kadrom, Olimpija je do kraja uspela da zadrži korak, pa i da zadrži nadu gotovo do samog kraja susreta da bi mogla da izbori bar produžetke. To joj na kraju nije pošlo za rukom, pa će se tako u velikom finalu u nedelju sastati Cibona i Partizan.

Gordon je predvodio Zagrepčane sa 23 poena, Vukušić je imao 14, a Tomas 12, dok su kod Olimpije najprecizniji bili Klobučar sa 19 i Ilievski sa 14 poena. Aleksandrov je imao sedam poena i šest skokova.

Povezana vest:  NBA VESTI, Pobede Klivlenda, Finiksa i Bruklina

S obzirom da je dvorana u drugom susretu bila solidno popunjena, za očekivati je da će u nedelju Cibona imati izuzetnu podršku domaće publike. Finale je na program u nedelju od 17,15 časova.