Yaya Toure Manchester City

Ture: Biće mi teško, vezan sam za Barselonu

Fudbaler Mančester sitija Jaja Ture rekao je danas da će mu biti teško da igra protiv Barselone u osmini finala Lige šampiona jer je vezan za taj klub. 
-Biće teško jer ja stvarno nisam želeo da se sastanem sa Barselonom. To je klub koji mnogo poštujem, koji me je mnogo naučio i u njemu imam mnogo prijatelja. Igraću protiv svojih momaka – rekao je Ture za sajt Uefa. 
Ture je tri sezone igrao za Barselonu, pre nego što je 2010. Godine prešao u Mančester siti. Barselona će u prvom duelu biti domaćin u utorak, dok će se revanš igrati 12. marta u Mančesteru. 
-Kamp nou je stadion gde sam oduvek želeo da igram i sada ću se vratiti u drugom dresu. Nisam želeo da igram pred navijačima koliko me toliko vole i poštuju, ali to je fudbal… – kazao je Ture. 
Prema njegovim rečima, fudbal u Engleskoj je lepši nego u Španiji I mnogo mu više prija stil igre Sitija nego što je to bio Barselone. 
-U Barseloni mi je posao bio da zadržavam loptu i organizujem akcije. Sve se vrtelo oko toga da se ne izgubi koncentracija. Sada, mogu da ostanem u odbrani ili odem u napad. Bio sam limitiran igranjem u veznom redu u Barseloni i više volim fudbal u Engleskoj jer je otvorena igra i jak tempo – rekao je fudbaler iz Obale Slonovače. 
Ture je naveo da trenutno sve ide dobro za njegov klub i da trener Manuel Pelegrini ima dobru viziju kako treba da se igra. 
-Pelegrini razume fudbal i puno nas uči – dodao je Ture. 
Mančester siti je prethodne dve sezone ispadao u grupnoj fazi Lige šampiona. 

Povezana vest:  Mamić: Privatizacija Dinama već u 2015. godini