Dusan Basta Udinese slavlje

Dušan Basta strelac u remiju Udinezea sa Đenovom

Fudbaleri Đenove i Udinezea odigrali su danas nerešeno 3:3, u utakmici 24. kola italijanske Serije A. Udineze je poveo u Đenovi golom reprezentativca Srbije Dušana Baste, a strelci su još bili Bruno Fernandeš i Luis Muriel. Dva gola za domaćina postigao je Alberto Đilardino, a jedan Musa Konate. 
Juventus je nastavio dominaciju u italijanskom fudbalu pobedom u Torinu nad Kjevom sa 3:1. Strelci za domaćina bili su Kvadvo Asamoa, Klaudio Markizio i Fernando Ljorente, dok je Martin Kaseres postigao autogol. 
Napoli je zabeležio važnu pobedu u gostima nad Sasuolom golovima Blerima Džemailija i Lorenca Insinjea, čime je iskoristio poraz Fiorentine i sa 50 bodova se učvrstio na trećem mestu na tabeli. Livorno je došao do važnog trijumfa u borbi za opstanak, pošto je gostujućom pobedom nad Kaljarijem (2:1) napustio zonu ispadanja I sada je na 17. mestu. 
Parma je bila sigurna kao gost protiv Atalante i pobedom od 4:0 izbila na šesto mesto na prvenstvenoj tabeli sa 36 bodova. Katanija je ranije danas pobedila Lacio na Siciliji sa 3:1, Inter je u subotu kao gost savladao Fiorentinu sa 2:1, dok je dan ranije Milan kod kuće dobio Bolonju sa 1:0. 
Večeras će se od 20.45 sastati Roma i Sampdorija, dok će poslednju utakmicu 24. kola u ponedeljak odigrati Verona i Torino. 

Povezana vest:  Čelsi ponovo prvi pratilac Arsenala