Zlatan Ibrahimovic 1Ibrahimović želi dobar rezultat u Ligi šampiona

Fudbaler Pari Sen Žermena Zlatan Ibrahimović rekao je uoči duela s Bajerom iz Leverkuzena, da će veliki rezultat za njegov klub biti svaki plasman dalje od četvrtfinala tog takmičenja.
Fudbaleri Pari Sen Žermena igraju sutra od 20.45 na Baj Areni u Leverkuzenu protiv Bajera, prvu utakmicu osmine finala Lige šampiona.
Ibrahimović će predvoditi napad francuske ekipe, a u timu neće biti Edinsona Kavanija, koji se još nije oporavio od povrede butine.
Švedski fudbaler je ove sezone postigao 19 golova, od kojih osam u grupnoj fazi Lige šampiona. On želi da osvoji trofej tog takmičenja, pošto to nije uspeo sa Barselonom, Juventusom, Milanom, Interom i Ajaksom.
-Ako ove godine uspemo da se plasiramo dalje od četvrtfinala, to će biti veliki korak za nas. Ovaj (klupski) projekat, koji traje dve godine, se razvija – rekao je Ibrahimović za sajt Uefe.
-Naš tim ima mnogo potencijala i veliki kvalitet. Mislim da smo ove godine mnogo napredovali – dodao je on.
Pari Sen Žermen ulazi u utakmicu posle prvenstvene pobede nad Valensijenom od 3:0, a trener francuskog tima Loran Blan rekao je da njegova ekipa mora da poboljša efikasnost.
-Stvaramo mnogo šansi, ali ih u poslednje vreme ne koristimo – rekao je on.
Novi igrač Pari Sen Žermena Joan Kabaje, koji je u januaru iz Njukasla došao na Park prinčeva, mogao bi da bude u timu.
Pari Sen Žermen je prošle sezone u četvrtfinalu završio takmičenje u Ligi šampiona, pošto je Barselona prošla na gol razliku, dok se Leverkuzen bori za prvi plasman u četvrtfinale tog takmičenja u poslednjih 12 godina.
Ekipa Samija Hipije izgubila je pet od poslednjih sedam utakmica, a u subotu je na svom terenu izgubila od Šalkea sa 1:2.
-Zadovoljan sam kako smo igrali. Moja ekipa je pokazala karakter. Možemo do dobrog rezultata ako budemo tako igrali – rekao je Hipija.
U nemačkoj ekipi neće biti Emrea Kana zbog suspenzije, a zbog povreda neće igrati napadači Eren Derdijok i Robi Kruz. Neizvestan je nastup Emira Spahića.
Revanš utakmica na programu je 12. marta u Parizu.

Povezana vest:  Fudbalski klub Totenhem pomaže obnovu lokalne četvrti