aleksandar jankovic fk rad

Janković veruje u opstanak Rada u ligi

Trener fudbalera Rada Aleksandar Janković rekao je danas da veruje u opstanak u Super ligi i kazao je da će njegov tim zadržati agresivan i napadački stil igre u nastavku šampionata. 
-Igraćemo agresivno, napadački, disciplinovano i organizovano. Imamo zaista kvalitetne igrače na svim pozicijama, povećali smo konkurentnost, i jedino takvom igrom možemo da ispunimo cilj – rekao je Janković novinarima na stadionu. 
Rad je danas predstavio nova pojačanja u renoviranom restoranu kluba, koji je ponovo počeo sa radom. Stadion koji se popularno zove Kralja Petra počeo je da se renovira, a nova uprava je danas predstavila i nove tri garniture dresova, sa novim-starim okruglim grbom kluba. 
Svi u Radu veruju da će ispuniti cilj i opstati u ligi, iako je klub sada poslednji na tabeli, sa 11 bodova iz 15 kola. 
-Moram da priznam da kada pogledam stanje crno na belo, malo me uplaši to stanje, ali kada pogledam ove momke, onda me obuzme optimizam i sasvim sam siguran da ćemo ostati u ligi – rekao je Janković. 
Klub sa Banjice je ove jeseni promenio upravu, koja je odmah počela da rešava nagomilane probleme. Janković je kazao da se ekipa dobro pojačala i spremila tokom zimske pauze. Rad prolećni deo sezone počinje protiv Čukaričkog u gostima. „Brđani“ su polusezonu završili na sedmom mestu, a dugo su bili pri vrhu. 
-Čukarički je pokazao da je ozbiljan klub, sa ozbiljnim igračkim kadrom, koji su dopunili u ovom prelaznom roku. Oni su favoriti, ali to ne znači da ćemo se mi predati, jer nam to, na kraju krajeva, ne dozvoljava ni tradicija. Borićemo se i pružićemo svoj maksimum – rekao je Janković. 
Rad su poslednjeg dana prelaznog roka pojačali Aleksandar Lazevski, Ognjen Ožegović, Vladimir Radivojević, Stefan Tripković i Ivan Marković. Rad je počeo da renovira spoljni deo fasade, a restoran je već renoviran i počeo je da radi. Najavljeno je da će u sledećih mesec dana biti usvojeno idejno rešenje renoviranja kompletnog stadiona. 

Povezana vest:  Predstavljen znak Evropskog prvenstva u Francuskoj