Arsene Wenger 2011

Venger: Isključenje golmana je ubilo utakmicu

Trener Arsenala Arsen Venger izjavio je da je isključenje golmana njegove ekipe uticalo na poraz od Bajerna iz Minhena (0:2), u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona, ali da „tobdžije“ ne odustaju od borbe za plasman u četvrtfinale. Aktuelni šampion Evrope Bajern pobedio je sinoć u Londonu Arsenal sa 2:0, u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona. Golove su postigli Toni Kros u 54. minutu i Tomas Miler u 88. minutu. 
Italijanski sudija Nikola Ricoli isključio je pred kraj prvog poluvremena golmana Arsenala Vojčeha Ščesnog, posle njegovog starta na Arjena Robena i dosudio jedanaesterac. David Alba pogodio je stativu. 
Ricoli je i na početku utakmice, u sedmom minutu, dosudio penal za Arsenal, ali Mesut Ozil nije uspeo da savlada saigrača iz Nemačke reprezentacije golmana Manuela Nojera. 
-Sudija je doneo odluku koja je ubila utakmicu. Mislim da su u svakoj zemlji pravila različita. U Italiji isključuju igrače posle takvih prekršaja. Mislim da je naš golman išao na loptu kada je zakačio Robena, koji je bio u boljoj poziciji za loptu. To sam rekao sudiji – rekao je Venger. 
-Prekršaji koje je Ricoli dosuđivao se uglavnom ne sude u Premijer ligi. Vojčeh je loše procenio let lopte, nije želeo da napravi faul. Reč je o lošoj proceni. Ali ništa nije gotovo, borićemo se do kraja – dodao je francuski trener. 
Trener Bajerna Pep Gvardiola, koji je sa Barselonom 2009. i 2011. godine osvojio Ligu šampiona, rekao je da je isključenje golmana Arsenala promenilo utakmicu. 
-Posle očiglednog penala i crvenog kartona, utakmica se potpuno promenila. Nikada nije lako kada protivnik igra sa devet igrača u šesnaestercu. Morali smo da budemo strpljivi – rekao je Gvardiola. 
-Sada moramo da se koncentrišemo na revanš. Ako budemo branili rezuzltat, svašta može da se desi, pa će biti mnogo bolje ako budemo išli na pobedu – dodao je on. 
Revanš utakmica je na programu 11. marta u Minhenu. 

Povezana vest:  Peh za Zvezdu, Rakiću predstoji višemesečna pauza