drulovicDrulović: Imamo lepe šanse za plasman

Privremeni selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubinko Drulović ocenio je danas posle žreba za Evropsko prvenstvo da njegovi izabranici imaju solidne šanse da izbore plasman i dodao da ni jedan protivnik nije lak.
-Suština je da mi budemo pravi, da igramo koliko možemo u svakoj utakmici. Biće veoma zanimljivo. Izvesno je samo da bukvalno neće biti utakmice koja se lako pobeđuje. Znam dobro kad se igra i u Jermeniji i u Albaniji koliko se teško osvajaju bodovi – rekao je Drulović za zvanični sajt Fudbalskog saveza Srbije posle žreba.
Srbija će se u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo takmičiti u Grupi I sa selekcijama Portugala, Danske, Jermenije i Albanije.
-Portugal je očigledno moja sudbina. Posle deset godina igranja tamo, u dva najveća kluba, sada smo u istoj grupi sa reprezentacijom. Oni su u nekom od prethodnih kvalifikacionih ciklusa jedva pobedio u Tirani, golom u 90. minutu. Da ne govorim o Danskoj i težini tog zadatka – rekao je Drulović.
-Ima vremena do septembra da sve pripremimo na najbolji mogući način – dodao je on.
Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Tomislav Karadžić bio je zadovoljan težinom grupe.
-Verujte, moglo je to i mnogo teže da bude… Ako tako može da se kaže, ovo je grupa negde u sredini po komplikovanosti. Blaga prednost Portugalu, ali možemo protiv svakog da igramo. Direktan plasman na Evropsko prvenstvo je jedino o čemu razmišljam – kazao je Karadžić.
Generalni sekretar FSS Zoran Laković kazao je da je Srbiji nedostajalo sreće na žrebu.

Povezana vest:  Totenhem se seli na Olimpijski stadion!?

– Ništa novo za nas, opet nismo baš bili miljenici sreće. Kad se malo pogleda sa strane, kao neko olakšanje, vidi se činjenica da je zaista moglo da bude i neuporedivo komplikovanije po nas. Sa Jermenijom imamo već neprijatno iskustvo, to će nas dodatno motivisati, nadam se… Sve selekcije su nezgodne, bez dileme – kazao je Laković.
Laković je dodao da očekuje da Evropska fudbalska unija dodeli etiketu „visoki rizik“ za meč protiv Albanije.
-Na sreću ili nažalost, imamo iskustvo organizovanja takvih mečeva, poslednje je bilo protiv Hrvatske. Navikli smo da naši mečevi dobiju i drugačije konktacije pored sportskih. U prvim, neformalnim razgoorima sa albanskom delegacijom, saznali smo da će oni možda dočekati našu reprezentaciju izvan Tirane. Slede tek konsultacije, razgovori i organizacija kvalifikacionog ciklusa – kazao je Laković.
Evropsko prvenstvo u Francuskoj igraće se od 10. juna do 16. Jula 2016. godine, a prvi put će učestvovati 24 selekcije.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014, Zaustavite muziku, ali navijači će i dalje pevati himnu