srbija pozdrav

Petković: Moramo da se okrenemo sebi i svojim problemima

Koordinator u radu fudbalske reprezentacije Srbije Ilija Petković rekao je danas da Srbija mora da se okrene sebi i svojim problemima i da bi voleo da bude učesnik vraćanja uspeha u nacionalni tim. 
-Moramo da pobegnemo od fenomena na koji se način ispoljava patriotizam, da odbacimo hvalisanje među sobom a rezultati su nam loši, da nas protivnici hvale, a gubimo na svom terenu. Moramo se okrenuti sebi i svojim problemima. Voleo bih da budem učesnik vraćanja uspeha reprezentacije – rekao je Petković novinarima u Staroj Pazovi. 
Petković, koji je na mesto koordinatora u radu reprezentacije postavljen kada i vršilac dužnosti selektora Ljubinko Drulović, rekao je da Srbija „ima veliku žudnju“ za rezultatima reprezentacije.
-Ne bismo smeli da se pretvorimo u reprezentaciju koja služi za prijateljske utakmice i kao sparing partner. Polako se pali alarm i ništa ne smemo da prepustimo slučaju. Ciklus podmlađivanja je završen, sad se traže rezultati. Ako rezultata nema, onda mora da se ide – kazao je Petković. 
Na spisku igrača za prijteljsku utakmicu sa Irskom u Dablinu, među 20 fudbalera nema nijednog iz domaćeg prvenstva. 
-Nema nijednog iz srpskog prvenstva, ali to ne znači da su im vrata zatvorena. Ovi koji su na spisku su pravi profesionalci i igraju u pravim klubovima – rekao je Petković. 
Srbija će sa Irskom igrati 5. marta od 20.45 u Dablinu, a Petković je rekao da je ta utakmica važna kao i svaka druga. 
-Ne može se u jednoj utakmici videti kvalitet tima, ali će ovo biti izuzetna prilika da vidimo gde smo za naredne. Utakmica sa Irskom biće važna kao i svaka takmičarska, kako za igrače, tako i za selektora – rekao je on. 
Novinare je zanimalo da li su selektor i koordinator razmišljali o Darku Lazoviću iz Crvene zvezde. 
-Lazović je dugo bio povređen i sada se vratio na teren na najbolji način. Zvezda ne bi bila srećna da smo ga poveli u Irsku. On je jedan od kandidata, nemojte brinuti brigu, rano je za njega – rekao je on. 
Petković je rekao i da neće biti nikakvih problema u saradnji sa Drulovićem. 
-Kada god bude imao neku poteškoću ja ću da mu pomognem. Nastavljamo tamo gde smo stali dok sam mu bio trener i nikakvih problema neće biti. Sve radimo u interesu Saveza, igrača i rezultata – rekao je Petković. 
On je rekao i da bi voleo da se utakmice Albanije i Srbije u kvalifikacijama igraju u Beogradu i Tirani i da ne bi trebalo menjati lokacije. 

Povezana vest:  Konte novi trener Juventusa