Ljubinko-Drulovic

Drulović: Ljajić je budućnost srpskog fudbala

Vršilac dužnosti selektora fudbalske reprezentacije Srbije Ljubinko Drulović rekao je danas da je povratnik u nacionalni tim Adem Ljajić predstavlja budućnost srpskog fudbala i istakao da on može da pomogne da se ekipa plasira na prvenstvo Evrope u Francuskoj.
-I Ljajić i debitant Gudelj su mladi igrači, predstavljaju veliku budućnost srpskog fudbala i siguran sam da mogu da nam pomognu. Rešio sam da pružim šansu Ljajiću, koji igra odlično u poslednje vreme, kao i Gudelju, koji je prošao sve mlađe selekcije u reprezentaciji – izjavio je Drulović na konferenciji za medije u Sportskom centru FŠ u Staroj Pazovi.
Drulović je dodao da nije još razgovarao sa Ljajićem, koji nije pozivan u prethodne dve godine zbog odbijanja da peva himnu „Bože pravde“, ali da će to učiniti prvom prilikom, odnosno uoči utakmice sa Republikom Irskom. Istovremeno, menadžer A tima Aleksandar Bošković potvrdio je da će se fudbaler Rome odazvati pozivu selektora Drulovića.
Savetnik u A reprezentaciji, nekadašnji selektor, Ilija Petković poručio je da je pravo vreme da se počne razmišljati o fenomenu kako se ispoljava patriotizam.
-Važni su rezultati i ono što se pokazuje nas terenu. Bitno je da se okrenemo sebi i svojim problemima i da učinimo sve za uspeh reprezentacije – naglasio je Petković.
Prema njegovim rečima velika želja svih je da se vrati imidž uspeha A reprezentacije, jer nacija žudi za rezultatima.
-Nećemo da se pretvorimo u ekipu koja služi za sparing i prijateljske utakmice. Propustili smo dva velika takmičenja, polako se pali alarm, a od A reprezentacije se uvek traže rezultati – istakao je Petković.
Drulović je ponovo da Srbiju čeka teška grupa u kvalifikacija za EP u Francuskoj i dodao da očekuje borbu sa Portugalijom i Danskom za jedno od prva dva mesta koja vode direktno na finalni turnir.
-Grupa je takva da će svaka utakmica biti veoma važna, ali ako budemo pravi, na svom nivou, verujem da možemo do uspeha u kvalifikacijama – istakao je Drulović i podsetio da je računao na četvoricu igrača (Nastasić, Mitrović, Jojić i Đuričić), koji će igrati za mladu reprezentaciju protiv Belgije u kvalifikacijama za šampionat Evrope 2015. godine.

Povezana vest:  LIGA EVROPE, Ren dočekuje Atletiko Madrid, Šamrok protiv Totenhema