sasa ilic par sir

Ilić: Ovo nije tipična situacija za nas

Kapiten fudbalera Partizana Saša Ilić rekao je danas da je situacija u kojoj se nalaze crno-beli atipična za njih, ali da nema pritiska i da veruje u bolju igru u nastavku prvenstva. 
-Ova situacija u kojoj se nalazimo zaista nije česta za nas. Nama je do sada olakšavalo to što smo bili prvi na tabeli, mada i sada ovakav položaj nam ne stvara pritisak i verujem da ćemo igrati još bolje u nastavku – rekao je Ilić novinarima u beogradskom hotelu Kraun Plaza. 
Partizan je u prvom kolu prolećnog dela Super lige Srbije odigrao nerešeno s Novim Pazarom i prvi put posle 502 dana nije prvi na tabeli. 
-Ta utakmica je prošla. Igrom smo i donekle zadovoljni, ali ne I rezultatom. Ipak, ovo je bio prvi zvanični meč po završetku priprema i znali smo šta nas očekuje – rekao je Ilić. 
Kapiten Partizana je kazao da je optimista, obzirom da do kraja prvenstva ima još mnogo utakmica. 
-S obzirom da nam je ostalo još mnogo utakmica do kraja prvenstva, nisam uplašen i razmišljam optimistično. Jedan bod nije velika razlika i verujem da će kvalitet naše igre na rasti iz meča u meč – dodao je Ilić. 
Na pitanje novinara da li je možda veliki broj novih igrača uticao na igru u Novom Pazaru, Ilić je kazao da ne veruje da je to bio slučaj. 
-Doveli smo ozbiljne igrače, svi poseduju veliki kvalitet, neki su igrali u velikim evropskim klubovima… Tokom priprema jesmo stekli kompaktnost, ali u prvoj takmičarskoj utakmici nisi uvek siguran šta da očekuješ… S obrizom na moje iskustvo, ja sam upozorio ekipu na to. Treba vremena, ali ne mislim da to uticalo na igru u Novom Pazaru – naveo je Ilić. 
Upitan da li ekipi nedostaje Miloš Jojić, koji je u zimskom prelaznom roku prešao u Borusiju iz Dormunda, Ilić je kazao da nedostaje, ali da najbolji igrač jesenjeg dela Super lige Srbije nije mogao da odbije ponudu takvog kluba. 
-Naravno da nam fali Jojić, ali dobio je ozbiljnu ponudu jednog od najboljih klubova u Evropi, i naravno da je prihvatio, a mi smo mu poželii sreću – dodao je Ilić. 

Povezana vest:  SP JAR, Džimi Džamp kažnjen sa 210 evra zbog ulaska u teren