Jose Mourinho Chelsea Cardiff

Morinjo: Moramo da budemo efikasniji; Mančini zadovoljan

Trener fudbalera Čelsija Žoze Morinjo izjavio je da njegova ekipa mora da popravi efikasnost, kao I da je remi protiv Galatasaraja u osmini finala Lige šampiona „prihvatljiv“. Fudbaleri Čelsija i Galatasaraja odigrali su sinoć u Istanbulu nerešeno, 1:1, u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona. Čelsi je poveo u devetom minutu preko Fernanda Toresa, a Galatasaraj je izjednačio u 64. minutu golom Aurelijena Čeđua. 
-Neki timovi imaju tri šanse i postignu tri gola, a mi napravimo pet prilika i postignemo jedan. To nije kritika napadačima, ali je profil naše ekipe. Stvaramo šanse, ali kada dođemo do poslednje trećine terena nemamo tačan pas i pravo kretanje – rekao je Morinjo, preneo je Bi-Bi-Si. 
-Zbog toga plaćamo. U Premijer ligi gubimo bodove, a u Ligi šampiona smo mogli da ostvarimo drugačiji rezultat – dodao je Morinjo. 
Trener Čelsija rekao je da je rezultat iz Istanbula „prihvatljiv“. 
-U prvom poluvremenu smo propustili tri ili četiri prilike, bili smo bolji tim, a u drugom delu je rezultat pravedan. Tada su izvršili pritisak na nas, pa smo morali više da se branimo. Dobro smo igrali u odbrani, ali primili smo gol posle kornera, što ne volimo ni ja ni igrači – rekao je on. 
Trener Galatasaraja Roberto Mančini rekao je da je zadovoljan rezultatom i da njegova ekipa ima šansu uoči revanša na Stamford Bridžu, 18. marta. 
-Nerešen rezultat 1:1 uopšte nije loš i imamo šansu. Trebalo je celu utakmicu da odigramo kao što smo igrali u drugom poluvremenom. U svakom napadu u prvih 20 minuta gubili smo četiri igrača, a napadali su nas kontranapadima – rekao je Mančini. 
Napadač Galatasaraja Didije Drogba, koji je prvi put igrao protiv svog bivšeg kluba, zadovoljan je rezultatom. 
-Ovo je bila posebna utakmica, pošto sam igrao protiv bivših saigrača. Bila je sjajna utakmica i mislim da smo ostvarili dobar rezultat – rekao je 35-godišnji napadač. 
-Čelsi je na papiru bolji tim, ali smo igrom u drugom poluvremenu pokazali da možemo da im napravimo probleme. Sada to moramo da uradimo i na Stamford Bridžu. Ako postignemo gol, biće potpuno drugačija utakmica – dodao je Drogba. 

Povezana vest:  Muslin: Nemam zamerki, mladoj selekciji sve čestitke