radovan curcic kzs feb 2013 (1)

Ćurčić: Da ispravimo greške iz prvog meča s Belgijom

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Radovan Ćurčić rekao je danas da njegova ekipa mora da ispravi greške iz prvog duela s Belgijom ako želi da osvoji tri boda i izbori plasman na Evropsko prvenstvo. 
-Formirali su ekipu koja je do sada pokazala objektivno najviše, ali mi verujemo u svoj kvalitet. Sa puno samopouzdanja odlazimo u Belgiju, verujemo da možemo da napravimo dobar rezultat – rekao je Ćurčić na konferenciji za novinare. 
Utakmica kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Češkoj 2015. Godine između Belgije i Srbije igra se u sredu, 5. marta od 18.00 u belgijskom gradu Leuvenu. 
-Belgija poseduje kvalitet, sa velikim respektom ulazimo u pripremu te utakmice, ali verujem da i mi imamo kvalitet i da ćemo ispraviti greške koje smo pravili na utakmici u Gornjem Milanovcu, a da ćemo zadržati dobre stvari – kazao je Ćurčić. 
Prvi meč ove dve selekcije koji je odigran u Gornjem Milanovcu Srbija i Belgija su odigrale 2:2. Ćirčić je objasnio da će fudbaleri Srbije morati „pametnije da rasporede snagu“ kako bi bolje parirali Belgijancima, ali i da imaju bolji posed lopte. 
Ćurčić je zahvalio selektoru A reprezentacije Ljubinku Druloviću što je mladoj ustupio tri igrača. 
-Nećemo moći da računamo na Matiju Nastasića. Po poslednjim informacijama neće biti spreman i to je jedan veliki hendikep za nas, a Lazar Marković ne može da igra zbog kartona – rekao je on. 
U kvalifikacionoj Grupi Devet Srbija je druga na tabeli sa 10 bodova iz pet utakmica, dok je Belgija prva sa tri boda više i utakmicom više. Italija je treća sa devet bodova iz pet utakmica, Kipar ima šest bodova, dok je Severna Irska poslednja, bez bodova. 
-Nama, u nekim računicama, odgovara jedna pobeda iz naredne dve utakmice… Pokušaćemo da već u sredu dođemo do tri boda I olakšamo sebi posao – dodao je Ćurčić. 

Povezana vest:  SP JUŽNA ARFIKA, Španci žele do kraja: Još ništa nismo uradili!