jelensuperliga logo

SUPERLIGA SRBIJE

Zvezda dočekuje Napredak, Partizan u Kragujevcu

Fubaleri Crvene zvezde dočekaće narednog vikenda Napredak iz Kruševca sa željom da novom pobedom sačuvaju lidersku poziciju, dok će šestostruki uzastopni šampion Partizan gostovati Radničkom iz Kragujevca i čekati kiks crveno-belih da bi se vratio na vrh.
Zvezda je u seriji od sedam uzastopnih prvenstvenih pobeda, a izabranici Slaviše Stojanovića imaće i dodatni motiv, a to je želja za „osvetom“ nekadašnjem kapitenu, a sada treneru Kruševljana Nenadu Lalatoviću, koji je jesenas kao strateg Voždovca naneo bolan poraz crveno-belima na Vračaru.
Očekuje se povratak u tim Miloša Ninkovića, koji je zbog povrede propustio prva dva proleća duela, protiv Javora i Jagodine.
Sa druge strane, Partizan će bez suspendovanog Nikole Ninkovića, ali sa oporavljenim povratnikom u srpski fudbal Dankom Lazovićem na megdan Kragujevčanima, sa samo jednim ciljem, a to je pobeda.
Domaćin je u grupi timova koji se bore za opstanak, sigurno je da bodovi protiv šampiona nisu oni na koje se računa, pa upravo u toj rasterećenosti, ali i u iskustvu i kvalitetu Darka Spalevića traži svoju šansu, bar za bod.
Kada su u pitanju ostali mečevi 18. kola sigurno je da će mnogo „vatre“ biti u duelu gradskih rivala Čukaričkog i OFK Beograda, a posebno u vojvođanskom derbiju između Spartaka i Vojvodine u Subotici.
Aktuelni osvajač Kupa Jagodina, posle dva startna poraza u prolećnom delu, ima imperativ pobede na gostovanju Donjem Sremu, što nimalo neće biti lak zadatak, Voždovac čeka Javor, Novi Pazar je domaćin Slobodi, a poslednjeplasirani Rad pokušaće da iznenadi Radnički u Nišu i pronađe luku spasa.
Raspored 18. kola Superlige:
Subota: Novi Pazar – Sloboda, Voždovac – Javor, Donji Srem – Jagodina (14.00), Radnički Kragujevac – Partizan (14.30), Radnički Niš – Rad, Čukarički – OFK Beograd (17.00), Crvena zvezda – Napredak (18.00). Nedelja: Spartak – Vojvodina (13.00).
Tabela: Crvena zvezda 38, Partizan 37, Vojvodina 28, Čukarički 28, Jagodina 27, Radnički Niš 25, Novi Pazar 25, Spartak 22, Napredak 21, Voždovac 19, Sloboda 19, Radnički Kragujevac 18, OFK Beograd 18, Donji Srem 16, Javor 16, Rad 14.

Povezana vest:  SP BRAZIL 2014,Nejmar: Mogao sam da ostanem nepokretan