Jack Wilsher trening

Venger: Vilšir će biti spreman za Svetsko prvenstvo

Trener Arsenala Arsen Venger izjavio je danas da veruje će se fudbaler Džek Vilšir na vreme oporaviti od povrede stopala i da će biti spreman za Svetsko prvenstvo u Brazilu ovog leta. Vilšir se povredio u sredu, tokom prijateljske utakmice reprezentacija Engleske i Danske na Vembliju, posle grubog starta Danijela Agera. Posle pregleda utvrđeno je da je slomio kost u stopalu i da će šest nedelja odsustvovati sa terena.

Povezana vest:  Šurbatović o odluci Uefa: Najbolje moguće rešenje

-Kada idete na tako važan turnir morate da budete 100 odsto spremni. Verujem da će Džek biti spreman, ima još vremena. Ako sve bude u redu, mogao bi da odigra sjajno na turniru – rekao je Venger, preneli su britanski mediji. 
Ako oporavak bude tekao po planu, Vilšir bi mogao da se vrati na teren nekoliko utakmica pre kraja prvenstva u Premijer ligi, ali i za prijateljsku utakmicu Engleske i Perua, 30. maja na Vembliju. Svetsko prvenstvo održaće se od 12. juna do 13. jula u Brazilu. 
-Ako izračunate kada se završava prvenstvo, videćete da posle toga ima još šest nedelja do početka Mundijala. On će biti potpuno spreman da igra za Arsenal, a tek onda slede pripremne utakmice reprezentacije – rekao je Venger. 
Selektor Engleske Roj Hodžson će posle utakmice sa Peruom spisak od 30 igrača skratiti na 23, a reprezentacija će zatim otputovati na pripreme u Majami, gde će odigrati prijateljske utakmice sa Ekvadorom i Hondurasom. 
-Svako bi bio srećan da na Svetskom prvenstvu ima takvog igrača, koji je toliko posvećen, dobrog tehničara. Najvažnije da ode potpuno spreman, a moramo da omogućimo da se po njegovom povratku na teren ništa loše ne dogodi – rekao je Venger.
Engleska će se na Svetskom prvenstvu takmičiti u Grupi D sa Italijom, Urugvajem i Kostarikom. 

Povezana vest:  Lenart Johanson veruje u reizbor Blatera