FUDBALSKA-LOPTA

Predesednik Spartaka nudi rešenje za FS Vojvodine

Predsednik fudbalskog kluba Spartak iz Subotice Dragan Simović izjavio je danas da su tom sportu u Vojvodini potrebne promene za koje je ponudio rešenje. 
-Veliki je broj problema koji trenutno muče fudbal u Vojvodini. Pod jedan infrastruktura, zatim rad sa mlađim kategorijama, borba za položaj Fudbalskog saveza Vojvodine (FSV) unutar Fudbalskog saveza Srbije (FS S), nestajanje fudbalskih centara, dalja edukacija I poboljšanje rada sudija i trenera unutar FSV – rekao je Simović.
Predsednik Spartaka rekao je da bi FSV trebalo da radi na vraćanju autoriteta u FS S. 
-Smatram da FSV nije dovoljno zastupljenu radu i organima FŠ. Ovde ne mislim na broj kadrova već na njihov autoritet, težinu i snagu da izguraju nešto što će biti u našem interesu. Fudbalski Savez Vojvodine mora biti dom svih fudbalskih radnika, a ne samo podobnih – rekao je Simović. 
On je dodao i da je najbolje rešenje održavanje izbora u toj organizaciji, jer je nedopustivo da se u FSV ne može kritikovati I predlagati. 
-Na kraju treba postaviti prave ljude na prava mesta. Ne birati ih po poslušnosti već po sposobnosti. Jer moraće da se radi. Mnogo da se radi – rekao je Simović. 
Predsednik Spartaka smatra da kadrovske promene ne garantuju rešenje problema, već da ih čeka dug put do opravka. 
-Dalje predstoji detaljno sagledavanje problema i određivanje načina i pravaca njihovog rešavanja“, kazao je predsednik Spartaka. Kako je Simović rekao, jedan od glavnih problema u fudbalu predstavlja infrastruktura. 
-Glavni problem je infrastruktura. Kao što znamo, osim u Novom Sadu, u Vojvodini ne postoji ni jedan teren koji ima reflektore, a o terenima sa veštačkom travom da ni ne pričam. Bez infrastructure nema ni fudbala – rekao je on.
-Rukovodstvo FSV se nije borilo za svoj Savez. Nije imalo snage ni autoriteta da kaže ‘dosta’ i da se izbori da se i u Vojvodini nešto uradi. Oni su samo ćutali i nemo posmatrali kako se ostali regioni razvijaju, a za to vreme su narasli fudbalski centri u Novom Pazaru, Kragujevcu, Užicu, Nišu, Kruševcu, Milanovcu, Čačku… – dodao je on. 
Takođe, Simović kao rešavanje problema u fudbalu vidi i u radu sa mlađim kategorijama. 
-Od ogromnog je značaja kako će i na koji način dečaci i devojčice da urade svoje prve fudbalske korake. Ovde moramo da radimo na edukaciji trenera i da organizujemo kampove za one koji rade sa mlađim kategorijama – kazao je Simović. 
Prema njegovim rečima potrebno je posvetiti pažnju školskom sportu kako bi se sve više dečaka okretalo fudbalu, a ne nekim drugim sportovima. 

Povezana vest:  Maradona i Bilardo pod sumnjom da su u vezi sa huliganima