pep gvardiola super

LIGA ŠAMPIONA

Bajern oprezan uoči revanša sa Arsenalom, Milan u Madridu

Fudbaleri Bajerna iz Minhena nastavljaju put ka odbrani titule prvaka Evrope, a sutra ih očekuje duel sa Arsenalom u revanšu osmine finala Lige šampiona.
U prvom meču koji je odigran u Londonu ekipa bavarskog giganta slavila je sa 2:0 golovima Tonija Krosa i Tomasa Milera.
-Ako dozvolimo Arsenalu da ima loptu u nogama, biće dosta problema. Londonski klub ima kvalitetne igrače, tehnički izuzetno potkovane. Tu su Kazorla, Ozil, Rosicki, Arteta i mnogi drugi. Moramo da budemo agresivni, najbolji smo kada stalno razmišljamo kako da napadnemo – naveo je Gvardiola.
Prošle sezone Bajern je takođe u osmini finala igrao sa Arsenalom, takođe je slavio u Londonu sa 3:1, ali je u Minhenu izgubio sa 2:0 i do poslednjeg trenutka strepeo za prolaz dalje.
-Dobro poznajem Arsenal, dva puta sam se sastajao sa njima dok sam radio u Barseloni. Lopta mora da bude naša, to je put ka četvrtfinalu – dodao je Gvardiola.
Minulog vikenda Bajern je u prvenstvu deklasirao Volfsburg u gostima sa 6:1, dok je Arsenal u FA kupu savladao Everton sa 4:1.
-Možemo do pobede. Prošle sezone u Minhenu smo slavili sa 2:0, a svi su nas otpisali. U fudbalu je sve moguće, mi smo vrhunska ekipa, a Bajern zna da nije završio posao – naveo je igrač Arsenala Aleks Okslejd-Čemberlen.
U drugoj sutrašnjoj revanš utakmici osmine finala španski Atletiko će u Madridu dočekati italijanski Milan. Prvi meč koji je odigran u Milanu završen je pobedom Atletika od 1:0, a strelac je bio Dijego Kosta.
-Trebalo je da pobedimo sa 2:0 u Milanu, ali zaista nismo imali sreće. Naravno, idemo u Madrid bez straha. Atletiko je jaka ekipa, a Liga šampiona je takmičenje drugačije od ostalih. U prvom meču pokazali smo da možemo da dominiramo na terenu, ne vidim zašto ne bi bilo tako i u revanšu – rekao je fudbaler Milana Adel Tarabt.
U poslednjem prvenstvenom meču Milan je u gostima izgubio od Udinezea sa 1:0, dok je Atletiko slavio u Vigu protiv Selte sa 2:0. Obe sutrašnje revanš utakmice osmine finala igraju se od 20.45.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA EP MLADI, Janković: Dobro smo reagovali u drugom delu meča