Clarence Seedorf 2

Sedorf: Protiv Atletika jos je sve otvoreno

Trener fudbalera Milana Klarens Sedorf smatra da njegov tim može da slavi u utorak protiv Atletika u Madridu i da izbori plasman u četvrtfinale Lige šampiona.
Uprkos dominaciji u prvom meču pre tri nedelje kod kuće, sedmostrueki evropski prvak poražen je rezultatom 1:0, a takođe niže neuspehe i u domaćem prvenstvu, gde zaostaje neverovatnih 37 bodova za liderom Juventusom.
Međutim, Sedorf, koji je na klupi roso-nera zamenio u januaru Masimilijana Alegrija, uveren je da njegov tim može u revanšu da izbori prolaz među osam najboljih i tako spase sezonu.
-Ne verujem da rezultat prve utakmice može previše da uslovi pristup obe ekipe. Oni imaju minimalnu prednost i sve je još otvoreno. Istina je da je Milan klub koji je krojio istoriju evropskog fudbala i igrači ne smeju to da zaborave – rekao je danas Sedorf španskim i italijanskim novinarima.
On je dodao da se roso-neri, uprkos teškoj sezoni, uvek raduju važnim utakmicama i čekaju ih sa uzbuđenjem.
-Planiramo da igramo slično kao u prvom meču. Bićemo agresivni i pokušaćemo da brzo postignrmo gol i dostignemo prednost Atletika. Moramo da se borimo, da budemo jedinstveni i pokažemo srce pre svih tehničkih ili taktičkih aspekata igre – zaključio je Sedorf.
Revanš utakmica osmine finala Lige šampiona između Atletika i Milana igra se sutra na Visente Kalderonu od 20.45 sati.

Povezana vest:  Odložen meč Radnički Niš - Vojvodina