uefa champions league

Siti vreba šansu u Barseloni, PSŽ dočekuje Leverkuzen

Fudbaleri Barselone ugostiće sutra ekipu Mančester Sitija u revanšu osmine finala Lige šampiona i pokušaće da „potvrde“ pobedu iz prvog meča, dok će PSŽ imati rutinski zadatak u Parizu protiv Bajera iz Leverkuzena.
Barselona je protiv Sitija u prvoj utakmici u Engleskoj slavila sa 2:0, a iz tabora „građana“ bilo je mnogo povika na sudijske odluke.
Katalonci su u krizi, nedavno su izgubili od Valjadolida u Primeri, a ni Siti ne stoji ništa bolje, pošto je prošlog vikenda poražen od Vigana u četvrtfinalu engleskog FA kupa.
„Čeka nas velika utakmica, moramo da budemo pozitivni i možemo do dobrog rezultata. Pruža nam se prilika da uradimo nešto fantastično, ali važno je izvučemo pouke iz utakmice sa Viganom. Biće teško, ali verujem da možemo da odigramo na visokom nivou. Nemamo šta da izgubimo“, rekao je fudbaler Sitija Samir Nasri.
Napadač Barselone Aleksis Sančez smatra da će njegova ekipa povtrditi klasu u sutrašnjoj utakmici.
„Moramo da zaboravimo poraz od Valjadolida, da prestanemo da sažaljevamo sami sebe. Moramo da gledamo napred, čeka nas važna utakmica. Možda je Siti izgubio prvi meč, ali znamo da je svako motivisan protiv nas“, naveo je Sančez.
U drugoj sutrašnjoj utakmici PSŽ će dočekati Bajer iz Leverkuzena, protiv kojeg je u prvom meču slavio sa 4:0.
„Ako nastavimo ovako da igramo, imamo veliku šansu da osvojimo Ligu šampiona. U ovom trenutku naš najveći konkurent na putu ka tom trofeju je branilac titule Bajern iz Minhena“, rekao je štoper PSŽ-a Tijago Silva.
Obe sutrašnje revanš utakmice osmine finala igraju se od 20.45.

Povezana vest:  Mihajlović: Igramo sve bolje, pokazujemo zrelost