dule vujosevic i ekipa

Vujošević: Kinzi ne ide u Moskvu, Solnok važniji od CSKA

Trener košarkaša Partizana Duško Vujošević rekao je danas da Amerikanac Tarens Kinzi neće putovati u Moskvu na meč Evrolige protiv CSKA i dodao da je za njegov tim važniji nedeljni duel sa Solnokom u Jadranskoj ligi.
-Putujemo u Moskvu bez Kinzija, jer nije sanirao povredu skočnog zgloba. Još uvek oseća bol, došao je u fazu da ne može da trenira, već samo igra utakmice. To se ne poklapa sa našim načinom rada. Koristili smo ga u mečevima gde je bilo važno, ali svesni smo da naše šanse u Moskvi nisu velike – rekao je Vujošević na konferenciji za novinare u hali Pionir.
Trener crno-belih obećao je da će ekipa pružiti maksimum, bez obzira što meč za Partizan nema preveliki rezultatski značaj.
-CSKA je apsolutni favorit, sa velikim ambicijama kada je Evroliga u pitanju. Svaki meč im je veoma važan, jer bi osvajanjem prvog mesta u grupi imali bolji raspored takmičenja i prednost domaćeg terena. Mi smo im dužnici, s obzirom da smo dobili prošli meč u Beogradskoj areni. Idemo u Moskvu da pružimo maksimum, tako i učim igrače da su pobedili kada daju sve od sebe. Ovaj meč je bitan, ali nije važniji od Solnoka – naveo je Vujošević.
On je podsetio na tešku finasijsku situaciju i probleme sa povredama.
-Da ne postoji ovakav sistem, svaki drugi klub bi se raspao u ovakvoj ekonomskoj situaciji i sa svim povredema koje su nas zadesile – naveo je trofejni stručnjak.
Vujošević je dodao da očekuje tešku i neizvesnu borbu u završnici u Jadranskoj ligi, kao i da ne dođe u pitanje regularnost tog takmičenja.
-Klub nije zadovoljan načinom delegiranja sudija. Nije pametno da nam sude trojica sudija iz Hrvatske i to u trenutku kada se dva srpska i dva hrvatska tima bore za završni turnir, dele pravdu na meču protiv Olimpije. Ne smeju da se igraju nikakve igre i nije mi jasno zašto se mečevi ne igraju u isto vreme. Regularnost je svuda problem, ali ne sme da se stvara hipoteza da određene sudije brane interese klubova i zemalja iz kojih dolaze – objasnio je on.
Mladi centar Partizana Nikola Milutinov rekao je da će crno-beli pokušati da naprave još jedno iznenađenje protiv CSKA.
-Čeka nas teška utakmica, CSKA je favorit. Ipak, nećemo se predavati, pokušaćemo maksimalnom igrom, svih 40 minuta u odbrani i napadu, da napravimo iznenađenje. Ne putujemo tamo sa ambicijom da izgubimo, već da pokažemo dobru igru i zabeležimo pobedu – zaključio je Milutinov.
Meč 10. kola Top 16 faze Evrolige između CSKA i Partizana igra se u četvrtak u Moskvi od 17 sati po srednjeevropskom vremenu.

Povezana vest:  Skupština ABA lige: Sva takmičenja ispunila najviše standarde