aleksandar jankovic fk rad

Janković: Partizan je favorit, ali igraće pod pritiskom

Trener Rada Aleksandar Jankoviće rekao je danas da će njegov tim pokušati da iskoristi pritisak Partizana, iako crno-beli važe za apsolutnog favorita u predstojećem prvenstvenom meču na Vračaru.

-Partizan ukoliko izgubi bod ili tri, ispada iz šampionske trke. Taj pritisak će biti limitirajući faktor za igrače Partizana i pretpostavljam da oni moraju da pobede. Očekujem da će imati više lopte u posedu, da će napadati, pokušavati da pronađu pukotine u našoj odbrani, što će biti izuzetna prilika za organizaciju brzih napada. Imamo igrače koji to mogu da ostvare i mislim da će biti izuzetno interesantna utakmica – rekao je Janković za klupski sajt.

Povezana vest:  Nejmar najbolji fudbaler Južne Amerike

Trener Rada istakao je da je Partizan jedan od najtrofejnijih i najorganizovanijih klubova u Srbiji.

-Klub u kome se u ovom trenutku nalazi veliki broj reprezentativaca, imaju možda i najtalentovanije mlade igrače, predvođeni su sjajnim dokazanim stručnim štabom. Mi smo na neki način u ovom susretu oslabljeni neigranjem dvojice igrača koji su bili standardni u prethodnim utakmicama. To su sve činjenice koje idu u prilog konstataciji da je Partizan favorit. Naravno sa druge strane imamo i mi nekih prednosti – dodao je Janković.

Povezana vest:  Radna grupa Uefe o potencijalnim problemima oko uvodjenja Kosova u kvalifikacije

Jedan od aduta tima sa Banjice Nikola Raspopović sa velikim nestrpljenjem iščekuje nedeljni duel protiv aktuelnog šampiona.

Utakmica će biti jako zanimljiva. Tri boda su u opticaju, nismo u situaciji da pretimo, upoznati smo sa njihovim vrlinama i manama i pokušaćemo to da iskoristimo. Većina igrača dobro poznaje Marka Nikolića, znamo da nikad ne igra defanzivan fudbal. Sigurno je da će želeti da se pokaže protiv svog nekadašnjeg kluba i s obzirom na to da je svaka pobeda bitna, siguran sam da neće biti kalkulacija – poručio je Raspopović.

Povezana vest:  Karadžić: Sumnjamo u burazerske odnose među klubovima

Utakmica 19. kola Superlige između Rada i Partizana igra se u nedelju od 14.30 na stadionu Obilića na Vračaru.