mihajlovic i tole

Karadžić: Mihajlović preterao sa podmlađivanjem tima

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije (FSS) Tomislav Karadžić priznao je danas da je neodlazak na Svetsko prvenstvo u Brazilu najveći neuspeh u 2013. godini i ocenio da je tadašnji selektor Siniša Mihajlović preterao sa podmlađivanjem tima.

-Neodlazak u Brazil je naš najveći neuspeh, iako smo rekli da je vreme za remont i podmlađivanje ekipe. Rezultat je izostao, a mišljenja smo da nije tako moralo i da je podmlađiivanje tima bilo preterano. Nije isti posao selektora i trenera – istakao je Karadžić podnoseći izveštaj na Skupštini FSS u Staroj Pazovi.

Povezana vest:  32. KOLO PREMIJER LIGE, Blekburn pobedio Barnli

On je konstatovao da su porazi protiv Makedonije u Skoplju i Hrvatske u Zagrebu odlučujuće uticali na neuspeh.

-Onaj potez Šimunića na našem Sulejmaniju sprečio nas je da pobedimo Hrvatsku u Beogradu i možda odemo u baraž, a tamo bismo mogli da uradimo mnogo. Prvi put Srbija ima 30 do 40 igrača i „boleće glava“ glava svakog selektora. Imamo visok kvalitet, rekli smo pre dve godine da ćemo otići na jedno od dva naredna velika takmieenja. To pije vodu, ali neće biti lako – naveo je Karadžić.

Povezana vest:  adipower Predator® – najprecizniji Predator® model ikada proizveden

Prvi čovek FSS ponovio je da vršilac dužnosti selektora Ljubinko Drulović ima podršku za turneju u Americi i Brazilu i rekao da će se po povratku, negde oko 15. juna, razgovarati o izboru novog selektora.