UEFA-Liga-Evrope

Juventus, Benfika, Lion i Valensija u četvrtfinalu LE

Fudbaleri Juventusa, Benfike, Olimpik Liona i Valensije plasirali su se večeras u četvrtfinale Lige Evropa. Juventus je, posle remija 1:1 u prvom susretu, u revanšu kao gost savladao Fiorentinu sa 1:0 golom Andree Pirla u 71. minutu. 
Posao ekipi iz Torina olakšao je Gonsalo Rodriges, koji je tri minuta ranije isključen zbog oštrog prekršaja. Benfika je igrala u Lisabonu nerešeno 2:2 sa Totenhemom i prošla dalje zahvaljujući prošlonedeljnoj pobedi u Londonu sa 3:1. 
Portugalska ekipa je povela preko Ezekila Garaja u 34 minutu, ali je Naser Čadli u 78. i 79. doneo preokret Totenhemu. Englezi su od tada stvarali šanse, ali ih nisu koristili, a Benfika je u četvrtom minutu sudijske nadoknade izjednačila pogotkom Lime iz penala. Valensija je golom Fransiska Alkasera savladala Ludogorec kao domaćin sa 1:0 i sa ukupnih 4:0 plasirala se u četvrtfinale. 
Lion je prošao u narednu rundu, iako je u Plzenju izgubio od Viktorije sa 2:1. Francuski tim je u prvom susretu slavio sa 3:1. Ranije se u četvrtfinale plasirao AZ Alkmar, dok će se preostala tri susreta igrati od večeras 21.05. 

Povezana vest:  Adebajor želi da napusti Totenhem