sasa ilic par spartakPartizan teško do bodova protiv Slobode, pobeda Nišlija

Fudbaleri Partizana savladali su danas u Beogradu ekipu užičke Slobode sa 1:0, Radnički je u Nišu slavio protiv OFK Beograda sa 2:1, a Čukarički istim rezultatom kod kuće protiv Javora (2:1), u preostalim utakmicama 20. kola Superlige Srbije.
Crno-beli su do dragocene pobede došli teškom mukom, golom kapitena Saše Ilića tek u završnici susreta, pa su na tabeli zadržali prilključak sa vodećom Crvenom zvezdom, za kojom i dalje zaostaju jedan bod.
Pred 12.500 gledalaca na stadionu u Humskoj, Partizan je bio mnogo bolji i nadmoćniji, medjutim, čvrsti gosti dugo su odolevali organizovanom, izrazito defanzivnom igrom. U drugom poluvremenu praktično se igralo na jedan gol, domaćin je stvorio više povoljnih prilika, medjutim, lopta kao da nije htela u mrežu, a rezervista Predrag Luka propustio je dva „zicera“ ipred golmana Rankovića.
Konačno, kapiten Saša Ilić udarcem glavom savladao je golmana Užičana i obezbedio zasluženu pobedu crno-belima, na oduševljenje vernih navijača.
Radnički je na Čairu slavio protiv „romantičara“, a uspešan debi imao je novi šef stručnog staba Milan Milanović, doskorašnji strateg gostiju iz Beograda.
Čukarički je osvojio bodove protiv Ivanjičana pogotkom u sudijskoj nadoknadi. Domaćin je poveo u prvom poluvremenu, ali su gosti, koji se grčevito bore za opstanak, angažovanom igrom u nastavku utakmice zasluženo izjednačili, medjutim, nesmotreno su primili gol u poslednjikm trenucima utakmice.
Rezultati:
Partizan – Sloboda 1:0 (Ilić 83)
Radnički Niš – OFK Beograd 2:1 (Bulativić 6, Stojanović 15 – cavrić 25)
Čukarički – Javor 2:1 (Mirosavljević 39, Dimić 90+1 – Ivelja 60)
Odigrano ranije danas:
Voždovac – Napredak 3:1 (Babović 47, Sekulić 57, Pavićević 67 – Gavrić 39)
Radnički Kragujevac – Rad 2:1 (Beljić 41, Spalević 45 – Simić 77)
Donji Srem – Crvena zvezda 0:1 (Pečnik 23)
Novi Pazar – Vojvodina 2:0 (Arsenijević 22 penal, 42)
Spartak – Jagodina 1:1 (Milić 66 – Lepović 60)
Tabela: Crvena zvezda 47 bodova, Partizan 46, Čukarički 35, Novi Pazar 34, Radnički Niš, Jagodina i Vojvodina po 30, itd.

Povezana vest:  UEFA lista: Crvena zvezda 79. i preskočila Milan