Mesi bacio Real na kolena, Barselona ponovo u igri

Fudbaleri Barselone pobedili su večeras u gostima madridski Real sa 4:3 u El Klasiko derbiju odigranom u okviru 29. kola španske Primere i potpuno se vratili u trku za šampionsku titulu.
Utakmicu u Madridu, 168. prvenstveni derbi velikih rivala, obeležio je odličan fudbal, het-trik Lionela Mesija, ali i sudija Undijano Maljenko koji je dosudio tri penala i pokazao jedan crveni karton.
Četvorostruki osvajač Zlatne lopte je sa dva gola iz penala, drugim u 84. minutu, dosuđenim posle starta Ćabija Alonsa nad Andresom Inijestom doneo velika tri boda Kataloncima.
Upravo je Inijesta „otvorio“ meč kako su gosti samo mogli da požele, golom u sedmom minutu.
Ipak, ekipi Reala malo je bilo potrebno da stigne do potpunog preokreta. Za to je bio zaslužan veoma raspoloženi Karim Benzema koji je u 20. i 24. minutu iskoristio loše reakcije odbrane Barselone.
Real je nakon toga kontrolisao meč, ali je u finišu prvog poluvremena samo u jednom trenutku zaboravio na Mesija, koji je iz neposredne blizine savladao Dijega Alonsa i doneo izjednačenje.
Sudija Maljenko je u 55. minutu doneo jednu od nekoliko diskutabilnih odluka, kada je prekršaj Danija Alveša nad Kristijanom Ronaldom van kaznenog prostora „uvukao“ u šesnaesterac i pokazao na belu tačku. Siguran izvođač bio je Ronaldo.
Samo 10 minuta kasnije, Nejmar je, pokazalo se, posle ofsajda, pobegao odbrani Reala, nakon čega ga je oborio Serhio Ramos i dobio crveni karton. Mesi je rutinski izveo šut sa 11 metara i najavio novi, ovaj put i konačni preokret.
Barselona posle ove pobede i dalje zauzima treće mesto na tabeli, ali sada ima samo jedan bod manje od Reala i Atletika.
Rezultati:
Osasuna – Sevilja 1:2 (Akuna 90 – Hairo 27, Baća 45)
Betis – Atletiko Madrid 0:2 (Gabi 58, Kosta 64)
Valensija – Viljareal 2:1 (Fuego 35, 44 – Dos Santos 83)
Real Madrid – Barselona 3:4 (Benzema 20, 24, Ronaldo 55. penal – Inijesta 7, Mesi 42, 65. penal, 84. penal)
Sutra:
Almerija – Sosijedad
Juče:
Granada – Elče 1:0 (Brahimi 63)
Espanjol – Levante 0:0
Valjadolid – Rajo Valjekano 1:1 (Ze Kastro 8. autogol – Bueno 45)
Atletik Bilbao – Hetafe 1:0 (Laskurain 40)
Petak:
Selta – Malaga 0:2
Tabela: Real Madrid 70 bodova, Atletiko Madrid 70, Barselona 69, Atletik Bilbao 52, Sosijedad 46, Viljareal 45, Sevilja 44, Valensija 39, itd.

Povezana vest:  JELEN SUPERLIGA, Rezultati petog kola i tabela Super lige