tamara stageX FACTOR, SUPERFINALE
Za titulu se bore Daniel Kajmakoski i Tamara Milanović
 
Posle sedam meseci audicija, rada u boot campu, mentorskim kućama, live nastupa došli smo do samog finala. Skoro deset hiljada duša došlo je u Kombank arenu da podrži svoje miljenike koji se bore za vredne nagrade, jer je poznato da pobednik dobija ugovor sa producentskom kućom Sony, najmanje dva spota, auto i novčanu nagradu od 10.000 evra.
Superfinalisti pevaju po jednu pesmu, a dvoje sa najmanjim brojem SMS glasova posle prvog kruga ispadaju, nakon toga preostali superfinalisti pevaju još po jednu pesmu, posle čega onaj sa najmanjim broje glasova napušta takmičenje, a dvoje preostalih pevaju u duelu ne za osptanak, već za pobedu, istakla je voditeljka Ana Grubin.
Led su probili miljenici tinjedžerki i njihovih mama, boy bend Doktori koji je otpevao miks dve pesme -„Troublemaker“ koju u original izvodi Olly Murs uz podršku Flo Ride i „Amazing“ šarmantnog Bruna Marsa.
Drugi po redu je nastupio Lukijan Ivanović, koga je mentorka Emina Jahović Sandal predstavila kao dečka kome muzika živi u srcu i duši. Lukijana smo videli u nešto drugačijem nastupu pošto je otpevao pesmu „Don’t You Worry Child“ mega popularnog elektronskog sastava Swedish House Mafia.
Daniel Kajmakoski je izašao na binu treći, a otpevao je numeru „Sex on Fire“ benda Kings of Leon.
Četvrti je nastupio Maid Hećimović, koji je ostao dosledan svom stilu i otpevao pesmu Zdravka Čolića „Kao moja mati“.
Poslednja je na scenu, u prvom delu takmičenja, izašla jedina dama u finalu Tamara Milanović koja je otpevala ultra hit Miley Cyrus, „Wrecking Ball“. Tamari je nakon izvođenja pesme priređeno malo iznenđenje. Naime ova tiha devojka moćnog glasa dobila je nagradu od Exit festivala – nastup na ovogodišnjem festilvalu i mogućnost da snimi album za Exit label. A Jelena Galetin, PR festivala je rekla da svi finalisti dobijaju karte za Exit i da će se svi družiti ovog leta na festivalu u Novom Sadu i Budvi.
Dok su se sabirali glasovi na binu je izašla Marija Šerifović, koja je ovom prilikom prestavila posle pet godina novu pesmu.
Na osnovu glasova publike takmičenje su posle prvog dela napustili Doktori i Lukijan Ivanović, što je moramo da priznamo pomalo iznenadilo sve jer je pozanto da Doktori imaju veliku bazu fanova, ali očigledno su zakazali sa slanjem SMS poruka.
U drugom delu prvi je na scenu izašao Daniel koji je otpevao pesmu „Angels“ Robbiea Williamsa. Posle njega odslušali smo još jedno izvođenje Madia koji je pevao pesmu „Da je tuga snijeg“ Dina Merlina, dok je treća nastupila Tamara koja je pevala numeru benda Negativ „Ja bih te sanjala“.
U pauzi je zapevala ovogodišnja predstavnica Makedonije na Eurosongu Tijana Dapčević, usledilo je neobavezno ćaskanje sa troje finalsita u backatageu, retrospektiva drugog izlaska, i specijalni, ali krajnje čudni nastup Kikija Lesendrića i Pilota, a na sceni su se pojavili i svi finalsiti prvog regionalnog X Factora.
I nekako nikako da saznamo ko će ostati u poslednjem krugu superfinala, jer su na scenu izašle devojke koje su otvorile Berlinski festival, DJ dvojac Madlick.
PHOTO: ATAIMAGES
Povezana vest:  Grupa Svi na pod u emisiji Jelen Top 10