Lionel Messi 2012-2013

Atletiko slavio u Baskiji, ponovo na čelu Primere

Fudbaleri Atletika iz Madrida ponovo su preuzeli vođstvo na tabeli španske Primere pošto su večeras na gostujućem terenu pobedili Atletik Bilbao sa 2:1, u utakmici 31. kola.
Tim Dijega Simeonea potvrdio je da se ne šali i da je opravdano u konkurenciji za titulu, a dragocen trijumf na „vrućem“ terenu u Baskiji izborio je nakon preokreta.
Atletik je poveo već na početku borbenog i uzbudljivog susreta i činilo se da bodovi ostaju kod kuće. Međutim, Dijego Košta doneo je gostima izjednačenje sredinom poluvremena, da bi u nastavku meča Koke pogodio za veliku pobedu zahuktalih „jorgandžija“.
Atletiko na čelu Primere ima bod prednosti nad Barselonom, a šest nad gradskim rivalom Realom, koji kasnije večeras dočekuje Rajo Valjekano.
Atletik Bilbao – Atletiko Madrid 1:2 (Muniajin 6 – Košta 22, Koke 55)
Odigrano ranije danas:
Espanjol – Barselona 0:1 (Mesi 77. penal)
Selta – Sevilja 1:0 (Nolito 87. penal)
Od 22 sata igraju Real Madrid – Rajo Valjekano.
Sutra se sastaju Valjadolid – Almerija, Osasuna – Sosijedad, Viljareal – Elče i Valensija – Hetafe, a u ponedeljak Granada – Levante i Betis – Malaga.
Tabela: Atletiko Madrid 76 bodova, Barselona 75, Real Madrid 70, Atletik Bilbao 56, Sevilja 50, Sosijedad 49, Viljareal 48, itd.

Povezana vest:  Knežević prešao u Vitoriju