Fabregas postao najplaćeniji igrač u istoriji Arsenala

 

Najbolji način kako da zadržite fudbalera u klubu je da mu se ponudi novi icesc_fabregas bolji ugovor!!! Tako su učinili I funkcioneri Arsenala koji su sa tri milona funti dali ugovor na potipis i tako ga zadržali na Osrvu I tako izbacili iz glave povratak u Španiju. Nedeljna plata Fabregasu povećana je za 50 procenata Ii iznosiće “samo” 110.000 funti nedeljno.

To može lako da se izračuna a važno je da će 110.000 funti svakog ponedjeljka dolaziti na njegov račun, trebalo bi ga zadržati na Emiratesu, ali nije novi ugovor došao tek tako, usprkos Fabregasovim sjajnim igrama – kapitan kluba i njegov agent Daren Dein su još 2008. počeli pregovore kako bi podebljali ugovor koji je dosad bio težak „samo“ 60.000 funti nedeljno.

Povezana vest:  Mesi protiv Majorke traži prekid golgeterskog posta

Ali to nije sve. U Arsenalu su tu grešku ispravili na retko viđen način – odlučili su igraču retroaktivno isplatiti razliku između stare i nove plate za posljednje dve godine!

U prevodu, Fabregasu su jednokratno isplaćeni zaostaci u iznosu od fantastična tri milona funti, ili po million ipo za svaku od godina kada je bio „sramotno potplaćen.“

Povezana vest:  Juventus raskinuo ugovor s Tiagom

Dein se opet pokazao kao sjajan borac za interese svojih igrača: pre četiri godine se i Tjeri Anri bavio selidbom u Barselonu, ali se transfer odložio na 14 meseci jer mu je Dein izborio platu od 200.000 funti nedeljno ali taj iznos je dobijao godinu dana. Anri je tada dobio 5 miliona samo za potpis i jednak iznos na ime ličnog dohotka.

Povezana vest:  Ronaldinjo: Došao sam da bih osvojio nešto u Meksiku

Fabregas je sada ovim ugovorom postao plaćeniji od Arsena Vengera, Viliama Galasa i Andreja Aršavina. Iako se stalno ističe kako je gradnja novog stadiona ograničila Arsenalov budžet za transfere, vidljivo je da se to ne oseća na njihovim platama jer je ove sezone klub poboljšao ugovore čak sedamnaestorici igrača. Računa se da je Arsenalov „Salary cap“ težak oko 115 miliona funti, odnosno treći najveći u Premijerligi.