jirgen klomp opel

Klop: Borusija je autsajder, ali imamo šansu

Trener fudbalera Borusije iz Dortmunda Jirgen Klop rekao je da je njegova ekipa autsajder u sutrašnjoj prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige šampiona protiv Real Madrida, ali da ima šanse za dobar rezultat koji će joj u revanšu omogućiti šansu za prolaz u polufinale. Fudbaleri Borusije iz Dortmunda sutra od 20.45 u Madridu igraju protiv Reala prvu četvrtfinalu utakmicu Lige šampiona. To je repriza polufinala iz prošle sezone, kada je nemački tim prošao u finale ukupnim rezultatom 4:3. 
U prvoj utakmici napadač Borusije Robert Levandovski postigao je četiri gola, ali sutra neće biti u timu zbog suspenzije. 
-Sa našim budžetom i listom povređenih igrača… Mi smo autsajderi u ovom duelu. Međutim, uvek sam govorio da nije potrebno da budete najbolji tim na svetu, već da budete sposobni da pobedite najbolje svetske ekipe, a Borusija može da pobedi najbolje – rekao je Klop za list Marka. 
-Borusija ima šanse i možda možemo da ih uhvatimo. To je najvažnije – dodao je Klop. 
Trener „milionera“ rekao je da je njegova ekipa, uprkos neverovatnim problemima, na korak od postavljenih ciljeva sa početka sezone. 
-Sezona je od početka bila teška. Suočili smo se sa neverovatnim izazovima i problemima sa povredama, bez presedana. Nikada nisam doživeo ništa slično, ali blizu smo ostvarivanja ciljeva koji su postavljeni na početku sezone. Drugi smo u Bundes ligi, igramo u polufinalu Kupa i četvrtfinalu Lige šampiona – rekao je Klop. 
-Igraćemo kao i uvek. Pokušaćemo da nametnemo našu igru na Bernabeu. Real je favorit, ali pokušaćemo da ostvarimo dobar rezultat koji će nam dati šansu u revanšu – dodao je on. 
Od ranije je poznato da do kraja sezone neće igrati Neven Subotić I Jakub Blaščikovski, a sutrašnji duel propustiće Marsel Šmelcer I Sven Bender. Borusija u utakmicu ulazi posle prvenstvene pobede protiv Štutgarta od 3:2, a Real pobedom od 5:0 protiv Rajo Valjekana. 
Real ove sezone pokušava da osvojio 10. titulu prvaka Evrope, a predsednik kluba Florentino Peres uložio je mnogo novca u prelaznom roku, kako bi taj cilj ostvario. Između ostalih, u klub je stigao Geret Bejl, za rekordan transfer od 100 miliona evra. 
Real je poslednji put trijumfovao u Ligi šampiona 2002. godine, a poslednji put u tom takmičenju izgubio je prošle sezone od Borusije iz Dortmunda. 
Trener Real Madrida Karlo Ančeloti rekao je da je zadovoljan što je njegova ekipa pobedom protiv Raja od 5:0, uspela da prekine niz poraza u prvenstvu (od Barselone i Sevilje) i da očekuje dobru atmosferu sutra na Santjago Bernabeu. 
-Bližimo se kraju sezone, u dobroj smo formi, psihički smo dobro reagovali na dva poraza i optimisti smo. Biće dobra atmosfera na stadionu. Svi sanjaju 10. titulu i znaju da možemo da je osvojimo ako budemo ujedinjeni – rekao je Ančeloti. 
U ekipi Reala biće najbolji strelac Kristijano Ronaldo, koji je ove sezone postigao 44 golova u svim takmičenjima. On je u sedam utakmica u Ligi šampiona ove sezone postigao 13 golova. 

Povezana vest:  Kosovo u kvalifikacijama za SP, smešteno u Grupu I