David Moyes teren

Zadovoljni i Mojs i Gvardiola posle 1:1 u Mančesteru

Treneri Mančester junajteda i Bajern Minhena, Dejvid Mojs i Đozep Gvardiola rekli su da su zadovoljni nastupom i rezultatom svojih fudbalera u prvoj utakmici četvrtfinala Lige šampiona. Mančester je kao domaćin poveo, a evropski prvak i veliki favorit Bajern je izjednačio na 1:1, što je i konačan rezultat utakmice u utorak uveče. 
-Igrali smo jako dobro. Malo sam razočaran što smo primili gol, ali je nastup bio stvarno dobar. Večeras je postojala prava rešenost da odigramo dobro. U ovom takmičenju imamo istoriju na svojoj strani I atmosfera je bila dobra – rekao je Mojs posle utakmice. 
Revanš se igra za sedam dana u Minhenu, a Mojs gaji nadu za tu utakmicu. 
-Znamo da moramo da postignemo gol u revanšu. Moramo da uradimo nešto po tom pitanju. Dali smo sebi sjajnu šansu, moramo da idemo prsa u prsa sa njima. Najbolji fudbal ove sezone smo igrali u Ligi šampiona, a trebaće nam naš najbjolji fudbal da pobedimo u Minhenu – rekao je Mojs. 
Gvardiola je bio takođe zadovoljan, iako je pre meča njegov tim proglašavan za velikog favorita i od njega se očekivala pobeda na Old Trafordu. 
-Vrlo sam zadovoljan. Mančester junajted ima jedan od najboljih timova na svetu, i to ne treba zaboravljati. Dali smo gol u gostima i to je jako važno, ali smo imali i sreće što oni nisu iskoristili svoje šanse. Teško je bilo braniti gol koji smo primili. Nije lako igrati protiv tima koji se brani tako duboko, videćemo da li ćemo pronaći neko rešenje u Minhenu – rekao je Gvardiola. 
U revanšu zbog suspenzije neće igrati Bastijan Švajnštajger i Havi Martines. 
-Takve stvari se dešavaju, ali ćemo izaći s tim na kraj. Uvek je opasno kada se u revanš ide sa 1:1, ali čak bi i pobeda od 2:1 bila opasna za nas. Probaćemo da pobedimo u revanšu i siguran sam da možemo. Imam puno poverenje u svoje igrače i nadam se da će nas navijači u Minhenu podržati kao što su Junajtedovi to uradili za njih – rekao je Gvardiola. 

Povezana vest:  Janković: Čestitam momcima i hvala navijačima