Mattia DestroPobede Rome, Fiorentine i Sasuola

Fudbaleri Rome pobedili su danas na gostujućem terenu Kaljari sa 3:1, u utakmici 32. kola italijanskog prvenstva i smanjili zaostatak za vodećim Juventusom na pet bodova.
Matija Destro postigao je sva tri gola za rimsku ekipu, a jedini gol za domaće postigao je Mauricijo Rikardo Pinila iz penala u pretposlednjem minutu utakmice.
Posle 23. prvenstvene pobede Roma ima 76 bodova, pet manje od vodećeg Juventusa, koji sutra igra protiv Livorna. Kaljari je na 15. mestu na tabeli sa 32 boda.
Fiorentina je na svom terenu pobedila Udineze sa 2:1 i učvrstila sena četvrtom mestu na tabeli. Huan Kudrado doveo je „ljubičaste“ u vođstvo u 25. minutu, a prednost je duplirao Gonzalo Rodriges u 72. minutu iz penala. Konačan rezultat postavio je Bruno Fernandes u 82. minutu.
Ekipa Vinćenca Montele je četvrta na tabeli sa 55 bodova, dok Udineze zauzima 14. mesto sa 38 bodova.
Sasuolo je na gostujućem terenu pobedio Atalantu sa 2:0, ali se I dalje nalazi u zoni ispadanja. Za šestu prvenstvenu pobedu Sasuola najzaslužniji je bio dvostruki strelac Nikola Sansone.
Sasuolo je pretposlednji, 19. na tabeli sa 24 bodova i ima četiri boda više od poslednje Katanije, dok Atlanta zauzima osmo mesto sa 46 bodova.
Torino je na gostovanju pobedio Kataniju sa 2:1, a Lacio je pobedio Sampdoriju sa 2:0.
Večeras od 20.45 igraju Parma i Napoli, dok se sutra igraju poslednje dve utakmice 32. kola Juventus – Livorno i Đenova – Milan.

Povezana vest:  KVALIFIKACIJE ZA SP 2018, Australija eliminisala Siriju, dva gola Kejhila