vilaProdaje se vila u kojoj je sniman čuveni „Kum“

Ekskluzivna vila i imanje na Beverli Hilsu, u kome su snimane scene filmskog klasika „Kum“ (The Godfather), reditelja Frensisa Forda Kopole, prodaje se za 135 miliona dolara, prenela je danas američka TV stanica Ej-Bi-Si (ABC).
Vila sa imanjem, poznata kao Beverli Haus Kompaund (Beverly House Compound), svojevremeno je bila vlasništvo novinskog magnata Vilijama Randolfa Hersta i glumice Merion Dejvis.
Legendarno filmsko zdanje sada prodaje finansijski stručnjak Leonard Ros koji je 1976. godine vilu kupio za dva miliona dolara.
Ros kaže da je visoka cena sasvim opravdana jer je, kako navodi, reč o investiciji čija vrednost će godinama samo da raste.
Inače, u vili su snimane i scene filma „Telohranitelj“ (The Bodyguard), sa Vitni Hjuston i Kevinom Kostnerom.
U njoj je jedne godine svoj rođendan proslavila pevačica Rijana, žurke je priređivao princ Albert od Monaka, a u njoj su deo medenog meseca proveli bivši američki predsednik Džon Kenedi i njegova supruga Džeki.
Imanje se prostire na šest hektara zemlje, a vila poseduje 30 spavaćih soba i 40 kupatila, kao i dvospratnu biblioteku, spa, ogroman dnevni boravak, veliki bazen, bilijar salu, a vlasnik posebno ističe tavanice koje su ručno oslikane i izrezbarene.

Povezana vest:  Šarliz Teron: Kristen Stjuart i ja smo odmah skapirale