stadion partizan

Partizan se izvinio Savezu jevrejskih opština Srbije

Fudbalski klub Partizan izvinio se danas članovima Saveza jevrejskih opština Srbije koji su se osetili povređenim zbog saopštenja crno-belih u kojem je izvedena paralela između tretmana te ekipe u prvenstvu Srbije sa položajem Jevreja sportista u nacističkoj Nemackoj.
-Molimo vas da svim članovima vaše zajednice koji su se osetili povređenim prenesete naše izvinjenje i čvrst stav našeg kluba da ćemo i u budućnosti razvijati prijateljske i bliske odnose sa svima, bez obzira na versku, etničku i rasnu pripadnost – navodi se u saopštenju Partizana.
Partizan je u jučerašnjem saopštenju, nezadovoljan suđenjem protiv Vojvodine u subotu, naveo da bi i jevrejski klub u nacističkoj Nemačkoj imao poštenije suđenje.
Takvo poređenje dovelo je, dan kasnije, do reakcije Saveza jevrejskih opština Srbije.
-Želimo da naglasimo da namera FK Partizan, kao ni bilo kojeg njegovog člana, nije bila da na bilo koji način uvredi pripadnike jevrejskog naroda, niti da produbljuje istorijske rane, kao i da je naglašavanje neprimerene rečenice u medijima dobilo sasvim pogrešan kontekst i neželjenu konotaciju – ističe se u saopštenju crno-belih.
Beogradski klub naveo je i da je pomenuta rečenica nastala kao plod ogorčenost zbog nepravde i diskriminacije kojoj je, kako tvrde crno-beli, Partizan izložen u srpskim fudbalskim takmičenjima.
– Podsećamo da naš klub gaji veoma bliske i prijateljske odnose sa brojnim pripadnicima jevrejskog naroda, što se moglo videti i po angažovanju gospodina Avrama Granta, bivšeg trenera Partizana – zaključuje se u saopštenju.

Povezana vest:  Žerar mora na operaciju prepona?!