savic cz voj

Srbija protiv Rusije sa novim adutima na golu

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Savić saopštio je danas spisak od 15 igrača za utakmicu poslednjeg kola Svetske lige protiv Rusije u Kragujevcu na kojem nema prvog golmana Gojka Pijetlovića, kao ni njegovih alternativa Filipa Živojinovića i Branislava Mitrovića.
Umesto njih pozvani su mladi čuvari mreže Partizana i Vojvodine – Dimitrije Rističević i Milan Vitorović.
„Zbog obaveza u rumunskom prvenstvu nema Gojka Pijetlovića, golmani Živojinović i Mitrović se oporavljaju od povreda, pa priliku imaju dvojica mladih i talentovanih čuvara mreže. Kragujevac je poslednje dve godine grad vaterpola i želimo da se predstavimo u najjačem sastavu. Pre nekoliko nedelja smo imali odlične uslove za rad pa je i ovo jedan od načina da se zahvalimo mada smo i ranije doneli odluku da protiv Rusa igramo u Kragujevcu“, rekao je Savić.
Na Savićevom spisku su: Dimitrije Rističević i Milan Vitorović (golmani), Dušan Mandić, Živko Gocić, Milan Aleksić, Nikola Rađen, Sava Ranđelović, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović, Miloš Ćuk, Slobodan Nikić, Duško Pijetlović, Nemanja Ubović, Filip Filipović i Dušan Marković.
Srbija je do sada zabeležila sve tri pobede i nalazi se na prvom mestu u grupi A sa maksimalnih devet bodova ispred Rusije i Rumunije sa po tri boda.
Utakmica Srbija – Rusija biće odigrana 15. aprila od 19 sati na zatvorenom bazenu Sportskog centra „Park“ u Kragujevcu.
Završni turnir Svetske lige, gde Srbija brani trofej, održaće se 15. do 21. juna u Dubaiju.

Povezana vest:  Krivične prijave protiv dvojice vaterpolista Partizana