basketball clipart

Ttitula studentima Univerziteta Konektikat

Sa 22 koša, šest skokova, tri asistencije i isto toliko ukradenih lopti Šabaz Nejper bio je najbolji igrač finalne utakmice univerziteskog prvenstva SAD (NCAA) u kojoj je Konektikat savladao Kentaki sa 60:54.
Studentima Univerziteta Konektikat (UCONN) to je četvrta titula u istoriji NCAA lige, a druga u poslednje tri godine. Zanimljivo je da su do finala stizali samo četiri puta, što znači da im je učinak u završnim utakmicama bio stopostotan.
Prethodno, Konektikat je titulu osvajao 1999, 2004. i 2011. godine, a na putu do te pretposlednje titule u polufinalu su, u neizvesnoj završnici, savladali baš Kentaki sa 56:55.
Jutros neizvesnosti nije bilo. Predvođeni Nejperom i Rajanom Boutrajtom studenti iz Konektikata kontrolisali su i igru i rezultat od samog starta i na kraju stigli do zasluženog trijumfa.
Razlog što je izostala veća neizvesnost leži možda i u činjenici da su košarkaši Kentakija promašili čak 11 od ukupno 24 „penala“. Nijednom u toku cele utakmice nisu bili u vođstvu i epilog je razumljiv.
Na suprotnoj strani rival je izveo tek deset slobodnih bacanja, ali sa stopostotnim učinkom. Uz Nejpera najbolji učinak u pobednickom timu imao je Boutrajt koji je, uz 14 poena, imao četiri skoka i tri asistencije, dok je najistaknutiji pojedinac Ketakija bio Džejms Jang sa 20 koševa i sedam skokova.

Povezana vest:  Aleksandar Đorđević: Zanima me samo Srbija