cz unix 2

Trinkijeri: Moramo da budemo strpljivi

Trener košarkaša Uniksa Andrea Trinkijeri rekao je danas da njegov tim mora da odigra strpljivo ako želi da nadoknadi prednost Crvene zvezde iz prvog meča (63:52) i plasira se u finale Evrokupa.
„Stvar je jasna, moramo da nadoknadimo 11 poena razlike. Moramo da budemo strpljivi i staloženi. Imali smo skoro savršenu sezonu, odigrali smo veliki broj dobrih utakmica i verujem u moje igrače i tim. Znamo da neće biti lako protiv Crvene zvezde i očekujem težak meč“, rekao je Trinkijeri za sajt Evrokupa.
Košarkaš Uniksa Grk Kostas Kajmakoglu istakao je da je meč u Kombank areni bio najgori za ruski tim ove sezone.
-Igramo protiv veoma snažnog i dobro poznatog protivnika. Da bismo ostvarili dobar rezultat u revanšu moramo da pružimo našu najbolju partiju – rekao je Kajmakoglu.
Centar Zvezde Raško Katić svestan je da crveno-bele očekuje težak posao, jer su ubedljive poraze u Kazanju ove sezone u okviru regionalne VTB lige doživeli Lokomotiva Kubanj (91:63) i Lijetuvos Ritas (82:62).
-Uniks je sposoban da pobedi sa velikom razlikom kod kuće. Uprkos tome idemo u Kazanj da odigramo najbolje što možemo. Imaju dosta dobrih igrača, ne samo Gaudloka, koji može sam da dobije meč. Tu su Ejdson, Meki, Zizis, kao i Kajmakoglu, koji može da odigra mnogo bolje nego u Beogradu – rekao je Katić.
Revanš meč polufinala Evrokupa između Uniksa i Crvene zvezde igra se sutra u Kazanju od 17 sati.

Povezana vest:  Juniorke Srbije u polufinalu prvenstva Evrope