pep

Bavarci se plaše Runija, Barselonin čas istine u Madridu

Aktuelni prvak Nemačke i Evrope Bajern iz Minhena prema mišljenju većine igra najbolji fudbal na Starom kontinentu i prema svim prognozama apsolutni je favorit u sutrašnjem revanš meču četvrtfinala Lige šampiona protiv Mančester Junajteda.
Ipak, trener Bavaraca Pep Gvardiola odlučio je da podigne „borbenu gotovost“ očigledno smatrajući da je ekipa uzdrmana posle prvog bundesligaškog poraza ove sezone od Auzburga (1:0), ali i zbog činjenice da rezultat iz prvog meča sa Junajtedom na Old Trafordu (1:1) može da bude opasan.
-Junajted je veliki tim, sa nekoliko iskusnih igrača i moraćemo mnogo bolje u revanšu da bismo prošli u polufinale – izjavio je Gvardiola.
Englezi dolaze u Minhen sa oporavljenim Vejnom Runijem, koji je preskočio meč minulog kola u Premijer ligi sa Njukaslom, ali i sa Patrisom Evrom, koji zbog kartona nije igrao u prvom meču.
-Igrao sam protiv Runija u dresu Brazila, on je napadač svetske klase, brz je kao munja i sjajno čita igra – izjavio je štoper Bavaraca Dante, koji takođe nije igrao na Old Trafordu zbog suspenzije.
Gvardiola i menadžer Junajteda Dejvid Mojes odmarali su minulog vikenda nosioce igre, pa je i to jasna poruka da se na rasprodatoj Alijanc areni sprema spektakl.
Ništa manje zanimljivo neće biti ni na stadionu Visente Kalderon u Madridu, gde Atletiko posle rezultata 1:1 na Kamp nou dočekuje Barselonu. Dve prvoplasirane ekipe Primere čak četiri puta igrale su ove sezone i svaki put meč je završen bez pobednika.
-Čeka nas još 90 minuta otvorene borbe. Spremni smo i nadam se najboljem – poručio je trener Madriđana Dijego Simeone.
Katalonci, koji dolaze bez povređenih Viktora Valdesa i Đerarda Pikea, najavljuju trijumfalan pohod na Madrid, kao i nedavno u El Klasiku protiv Reala.
-Želimo u polufinale, verujemo da možemo. Počinje finiš sezone i uvereni smo da možemo da osvojimo sve trofeje – izjavio je Sesk Fabregas.
Revanš mečevi četvrtfinala u Minhenu i Madridu igraju se sutra od 20.45 sati.

Povezana vest:  Ferguson: Ko ide na EURO, ne bi trebalo da igra u Londonu