aleksandar-vucic
Vučić: Pare za fond za bolesnu decu, dosta je sa klubovima!
 
Predsednik SNS Aleksandar Vučić najavio je danas da će biti osnovan državni fond za podršku bolesnoj deci, a za koji će se izdvajati mnogo više sredstava nego što se to daje „Partizanu“ i „Crvenoj Zvezdi“.
Vučić je naglasio da su ta dva kluba do sada dobila mnogo novca od države, a da će precizne brojke izneti večeras na javnom servisu.
Lider naprednjaka je rekao da je potrebno da se sport podrži, ali ne u toj meri i poručio da će klubovi morati na tržište i u privatizaciju.
-Idite na tržište pa kao što funkcionišu Junajted, Liverpul ili Barselona – baš me briga koji ćete model izabrati. Država ima važnijih stvari na koji će da troši novac – poručio je Vučić.
On je naglasio da je na njemu da radi za građane Srbije.
-Osnovaćemo državni fond za podršku i solidarnost bolesnoj deci i mnogo više novca ićiće u taj fond, a mnogo manje u Zvezdu i Partizan, pa neka mi 17.000 puta skandiraju. Kako ono ide Ivice? Znam da se nekima od njegovih sviđaju te pesme, o njima nikada ne pevaju, ali dobro – da se zna da se nisam naročito uplašio- rekao je Vučić odgovarajući na pitanja na zajedničkoj konferenciji za novinare sa liderom SPS Ivicom Dačićem nakon razgovora o novoj vladi.
Lider naprednjaka je rekao da priznaje svoju grešku kada je kao političar pokusao da pomogne tim klubovima.
-Bio sam jedan od krivaca što su klubovi dobili veliku podršku i bio sam pomalo naivan verujući da kada se za nekoga borite, radite i mnogo vremena utrošite da nekome pomognete, da taj neko bar ume da kaže ‘hvala’, a ne da vas naziva najpogrdnijim imenima. Ali taj moj lični odnos nema mnogo veze, priznajem svoju političku grešku – grešku u načinu učešća i razmišljanja kako da se potrši državni novac – kazao je Vučić.
Lider SNS je to rekao odgovarajući na konstataciju novinara da je jedno dete umrlo jutros, a da se veliki novac izdvaja za sportske klubove.
Povezana vest:  Prvi deo zimskog raspusta počinje 31. decembra