dzenkins CZ BU 2 23Dženkins: Zvezda me je spasila

Košarkaš Crvene zvezde Čarls Dženkins rekao je danas da je dolazak u beogradski klub bio novi početak u njegovoj karijeri i da se odlično uklopio.
-Zvezda me je zaista spasila. Kako se prošlo leto približavalo, u maju i junu nisam imao mnogo ponuda i nisam znao gde ću da igram. Bilo je to veoma teško leto. Na kraju, Zvezda je odlučila da mi da šansu i potpiše ugovor sa mnom. Osetio sam olakšanje i došao sam ovde znajući da imam priliku za novi početak u mojoj profesionalnoj karijeri – rekao je Dženkins u intervjuu za sajt Evrokupa.
Dženkins, koji je u međuvremenu odličnim igrama postao jedan od miljenika navijača crveno-belih, kazao je da se odmah uklopio sa saigračima iz Zvezde.
-Svi momci su sjajni, treneri su zaista imali razumevanja za mene znajući da mi je to prva godina u Evropi i zato sam uspeo da se osećam prijatno od starta. Znao sam da moram da se dokažem I vremenom sam uspeo da zaslužim poverenje mojih saigrača, trenera I grada. Bila je velika stvar za mene da dođem ovde i igram značajnu ulogu u timu u mojoj prvoj godini – kazao je Dženkins.
Američki košarkaš je kazao da mu je teško da ljudima kod kuće u Njujorku objasni u kakvoj atmosferi igra pred Zvezdinim navijačima jer je jedno pričati o tome, a drugo kada se igra pred takvom publikom.
-Možeš to da gledaš na televiziji, da pričaš o tome, ali nećeš zaista razumeti dok ne doživiš. Veoma se razlikuje od one u Americi, gde arena takođe može biti prepuna, ali gde atmosfera jednostavno nije ovakva. Ovde čitava dvorana skače i peva u isto vreme. Toliko je fantastično da ponekad moram da duboko uzdahnem kako bih se opustio – naveo je bek Zvezde.
Prema njegovim rečima, takva publika diže nivo energije, što može proizvesti neke poteze koji ne bi trebalo da se rade na terenu.
-Kada su mi mama i sestra bili u poseti, prva stvar koju sam uradio je bila da se pobrinem da im zakažem let za vreme kada smo imali utakmicu u Evroligi ili Evrokupu, kako bi doživeli tu atmosferu. Rekao sam im da će to biti najbolja košarkaška utakmica kojoj će prisustvovati u životu. Ovi navijači nikada ne razočaraju. I bio sam u pravu – istakao je Dženkins.
Iako je drugi strelac Zvezde, Dženkins utakmice počinje sa klupe, ali je kazao da obožava svoju ulogu u timu.
-Velika je prilika kada ulaziš sa klupe i predstavljaš varnicu u igri. Lično sam u stanju da gledam prvih nekoliko minuta i da vidim kako se meč razvija. Vidim da li je potrebno da uđem i održavam ritam koji su nametnuli starteri, ili možda da unesem u tim više energije. Bolje je nego što sam očekivao. Saigrači i stručni štab mi veruju, kada se utakmica prelama ja sam na terenu i srećan sam sa ulogom koju mi je trener da – rekao je Čarls Dženkins.
On je rekao da bi mu veoma značilo osvajanje Evrokupa.
-Bilo je značajno da uđemo u polufinale jer Crvena zvezda nikada ranije nije došla toliko daleko u ovom takmičenju. Trofej bi mnogo značio klubu i navijačima. Ja sam lično ostao bez reči kada smo osvojili Kup Radivoja Koraća. Nikada ranije nisam ništa osvojio. I bio sam srećan da podelim to sa ovim klubom. Ako budemo imali dovoljno sreće i osvojimo Evrokup, verovatno ću izgubiti razum i potpuno poludeti – rekao je Dženkins.
Zvezda će sutra u 17.00 u Kazanju gostovati Uniksu u revanš susretu polufinala Evrokupa. Crveno-beli su u prvoj utakmici kao domaćini pobedili sa 63:52.

Povezana vest:  Kokoškov: Došli smo da pobedimo, momci su motivisani