partizan_superliga_polufinaleEVROLIGA

Šilobad: veoma ujednačena grupa, Partizan ima šanse

 

Poslovni direktor Košarkaškog kluba Partizan Mlađan Šilobad ocenio je danas da je A grupa Evrolige, u kojoj se nalazi najtrofejniji srpski klub, veoma ujednačena i da „crno-beli“ imaju šanse da se plasiraju u drugi krug elitnog takmičenja.

-Možemo da kažemo da smo dobro prošli na žrebu – bili su prvi utisci Šilobada koji je prisustvovao ceremoniji određivanja grupa u sedištu Udruženja košarkaških klubova Evrope (ULEB) u Barseloni.

Povezana vest:  Vujošević: Zvezda je napravila sjajan rezultat ove sezone

Partizan će u prvoj fazi igrati protiv španske Kahe Laboral, izraelskog Makabija iz Tel Aviva, poljskog Prokoma, litvanskog Žalgirisa i jednog od dva tima koji će plasman u Evroligu obezbediti putem kvalifikacija.

„Potencijalni rivali iz kvalifikacija mogu biti veoma neugodni. Prošle sezone su kvalifikanti igrali jako dobro u Evroligi, pokazavši da se nisu slučajno plasirali u najkvalitetnije evropsko klupsko takmičenje“, podsetio je Šilobad.

Povezana vest:  Štimac: Ratnički smo nastrojeni

On smatra da najviše šansi za prolazak u takmičenje po grupama u delu kvalifikacija iz koga će Partizan dobiti šestog rivala imaju ruski Himki i grčki Marusi.

-Uprava Himkija već godinama ulaže veliki novac, a rezultati na međunarodnoj sceni su sve bolji. Sa Marusijem smo prošle sezone odigrali dve veoma naporne utakmice, pa smatram da nam neće biti lako u duelima sa bilo kim od kvalifikanata – zaključio je Šilobad.

Povezana vest:  NBA VESTI, Boston produbio krizu Juta Džeza