hrvati_grupnaDAVIS CUP

Ljubičić: Đoković je u boljoj formi

 

Posle žreba hrvatski teniseri i selektor bili su puni optimizma.

Izbornik hrvatskih tenisera Goran Prpić je rekao:

-U sredu smo imali probu parova i sve je bilo u redu, ali je u četrvtak posle intenzivnog treninga Ivo Karlović osetio jake bolove u ahilovoj tetivi, zbog čega smo prekinuli trening, tako da zbog toga nije prijavljen za žreb. Dubl će zavisiti od toga kako se završi prvi dan ogledanja. Žreb nam ne remeti ništa. Idemo meč po meč i idemo na tri pobede. Naravno da sam zadovoljan formom Ančića i Ljubičića. Oni daju sve od sebe na treninzima koji su bili veoma snažni, dobri i uspešni. I Ivan i Marin su spremni za prve okršaje. Bio bih zadovoljan kada bi bilo 1:1 posle petka, zašto ne bih bio. Svakako da mi drugačija razmišljamo i nadamo se i boljem. Ali, zašto da ne bude i 1:1.

Povezana vest:  Vilijams u polufinalu, postala najstariji svetski broj jedan

Proitivnik Novaka Đoković je stari zananac sa terena Ivan Ljubičić.

-Novak je sigurno u boljoj formi od mene. Ušao je u polufinale Vimbldona i zaista odlično igra, ali Dejvis kuop je posebna priča  i tu se nikada ne zna. On je zaista vrhunski teniser, i naš poslednji susret u kome sam slavio neče sigurno imati nikakav uticaj. Ako ja pobedim Novaka to će biti jako važno, a ako ne pobedim i dalje ostaju odškrinuta vrata za konačni uspeh pošto je to prvi meč celokupnog susreta. Pa, ne možemo očekivati da ja pobedim Novaka!

Povezana vest:  Krunićeva završila ušće na turniru u Sinsinatiju

Marin Čilić bio je kratak.

-Mislim da to što igram drugi meč u petak ne menja mnogo. Ljubičić je sigurno spreman da izađe prvi na teren. Sigurno ću sotati koncentrisan i daću 11 posto svojih mogućnosti. Biće ovo prava poslastica za publiku.