dejan radonjic kzs arena 1

Radonjić: Nismo bili dovoljno koncentrisani

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas posle eliminiacije u polufinalu Evrokupa od Uniksa da njegova ekipa nije imala dovoljno koncentracije kako bi došla do pobede. 
-Čestitke Uniksu na plasmanu u finale. Mi smo došli da pobedimo, I da smo igrali kao u Beogradu, ostvarili bismo bolji rezultat. Nismo bili dovoljno koncentrisani kako bi stigli njihovu prednost I ostvarili bolji rezultat na kraju – rekao je Radonjić za zvanični sajt Evrokupa. 
Trener beogradske ekipe rekao je da su njegovi košarkaši imali mnogo problema tokom utakmice i da ih je to koštalo plasmana u finale. 
-Dobro smo počeli utakmicu, i držali se do polovine druge četvrtine, ali su oni počeli sve bolje da igraju i pogađaju trojke. Kod nas su se pojavili problemi… Raško Katić se povredio, Luka Mitrović je prvi put igrao posle četiri meseca, a to je bilo previše za nas – rekao je Radonjić. 
Košarkaš Crvene zvezde Ivan Radenović rekao je da je bez obzira na eliminaciju, veoma zadovoljan zbog uspeha koji je njegova ekipa postigla. 
-Bila je ovo teška utakmica za nas. Čestitam mom timu. Ovo je veliki uspeh. Očekuje nas još dosta utakmica i dosta ciljeva koje moramo da ispunimo ove sezone. Siguran sam da ćemo izaći jači iz cele ove priče, i biti bolji u budućnosti – rekao je Radenović. 
Trener Uniksa Andrea Trinkijeri rekao je da je njegova ekipa zasluženo došla do pobede jer je pokazala izvanrednu igru svih 40 minuta. 
-Bila je ovo teška nedelja. Mnogo nervoze, straha, depresije, a onda je došao današnji dan i mi smo pokazali sav svoj potencijal. Svih 40 minuta smo bili maksimalno koncentrisani. Bila nam je potrebna pobeda od 12 razlike, a mi smo pametno odigrali i zaslušeno pobedili – rekao je Trankijeri. 
Ranije danas Crvena zvezda je izgubila u revanš utakmici polufinala Evrokupa od Uniksa rezultatom 84:67. Zvezda je posle prve utakmice imala prednost od 11 koševa, ali tu prednost nije uspela da sačuva, pa se tako Uniks plasirao u finale. Ekipa Uniksa sastaće sa Valensijom u finalu Evrokupa. 

Povezana vest:  Zvezdin apel navijačima: Fer, sportski i korektno protiv Efesa