tadija cz uniks

Dragićević: Ostaje žal za plasmanom u finale

Košarkaši Crvene zvezde Telekom vratili su se u Beograd nakon revanš meča sa Uniksom i eliminacije iz Evrokupa. Da podsetimo, crveno-beli nisu uspeli da odbrane prednost od 11 poena iz prvog meča, a rezultat u Kazanju bio je 84:67. Ipak, crveno-beli su ostvarili izvanredan rezultat, Zvezdi je ovo bio prvi plasman među četiri najbolje ekipe Evrokupa, a crveno-beli su se u veoma lepom svetlu ove sezone pokazali košarkaškoj Evropi.
Trener Radonjić je u revanšu u Kazanju imao dosta problema sa povredama Radenovića i Katića, pa je tako Luka Mitrović odigrao prvu evropsku utakmicu nakon četvoromesečne pauze. Mladi krilni centar je odigrao dobru partiju, posebno u odbrani:
– Ne treba pričati o individualnom učinku posle poraza. Bio bih najsrećniji da su se stvari odvijale kao u prvom meču, da je bio isti rezultat, a da ja nisam igrao. Mogli smo da prođemo. Otvorili smo meč kao što smo to uradili i u Beogradu, čvrstom igrom u odbrani. Ali, protiv ekipe kao što je Uniks ne smete da imate ni dva minuta praznog hoda. Nažalost, to se nama dogodili i oni su odmah napravili prednost koju su i sačuvali do kraja – izjavio je Mitrović po povratku ekipe u Beograd.
Koliko je igračima Zvezde teško pao poraz u polufinalu Evrokupa svedoče izjave Tadije Dragićevića i Branka Lazića da većina igrača nije mogla da spava posle utakmice. Dragićević je izjavio da su crveno-beli bili blizu prolaza u finale:
– Imali smo veliku šansu. Da smo igrali kao u prvom meču verovatno bismo prošli dalje. Ali, oni su postigli mnogo lakih poena i to je bio glavni razlog poraza. Ostaje žal što nismo prošli u finale, ali i ovo je veliki uspeh. Dobili smo prvu utakmicu koja je bila zaista spektakularna i to ću sigurno dugo pamtiti – istakao je Zvezdin krilni centar pre nego što je dodao:
– Svima nam je krivo što nismo prošli dalje, mogli smo da napravimo neverovatan uspeh. Finale je bilo jako blizu, a ko zna šta bi bilo da smo uspeli da prođemo dalje. Ipak, Uniks je pokazao zašto ih svi svrstavaju za glavne favorite za osvajanje Evrokupa, odigrali su meč na vrhunskom nivou – konstatovao je Tadija Dragićević.
Branko Lazić je rekao da smatra da su crveno-beli u poslednjoj četvrtini imali priliku da smanje rezultat:
– Mogli smo da spustimo rezultat ispod 11 poena razlike koliko nam je trebalo za prolaz dalje, ali nismo uspeli. Nismo pogodili neke zicere i trojke, a Zizis je u drugom poluvremenu prosto eksplodirao. Nismo imali rešenje za njega. Na kraju, zadovoljni smo postignutim rezultatima u Evropi, a sada se okrećemo domaćoj ligi i Fajnal foru ABA lige. Utakmica protiv Cibone u polufinalu Fajnal fora će nam biti utakmica sezone. Daćemo sve od sebe da obezbedimo finale i učešće u Evroligi sledeće godine – zaključio je borbeni bek Crvene zvezde Telekom.

Povezana vest:  Vujošević: Učinićemo sve da nastavimo sa pobedama