basketball clipartBojić: Novo iskušenje za Borac

Trener košarkaša Borca iz Čačka Raško Bojić izjavio je danas da očekuje da njegov tim odigra mnogo bolje protiv Partizana u odnosu na početni meč Superlige Srbije i poraz od Crvene zvezde (85:63), iako šampion Srbije važi za apsolutnog favorita.
-Pred nama je još jedno veliko iskušenje i težak ispit, posle prvog susreta sa Crvenom zvezdom u Beogradu. Očekujem da odigramo bolje i na višem nivou nego protiv crveno-belih, borbenije i agresivnije. Svi igrači su spremni i motivisani, kadrovskih problema nemamo – rekao je Bojić.
Čačanima žreb nije bio naklonjen, jer na startu elitnog takmičenja igraju protiv dva najbolja srpska tima, koji će najverovatnije odlučivati o tituli prvaka.
-Partizan je znatno kvalitetniji tim, predvodi ga vrhunski stručnjak, ima raznovrsnost u odbrani i napadu, dobro je pokriven na svim pozicijama. Čeka nas jak protivnik, gde već godinama funkcioniše sistem koji je uspostavio Duško Vujošsević, što im već godinama donosi sjajne rezultate, i pomoću koga su se mnogi igrači afirmisali, usavršili i napredovali – dodao je Bojić.
On je podsetio da su Aleksandar Mandić i Filip Dedijer okončali sezonu zbog povreda još tokom takmičenja u Košarkaškoj ligi Srbije.
Bojić očekuje da hala kraj Morave bude ispunjena do poslednjeg mesta i da će publika u Čačku uživati u kvalitetnoj kosarkaškoj predstavi.
-Navijači su podstrek i vetar u leđa, u ligaškom delu smo imali konstantan broj gledalaca kod kuće i bili najgledaniji tim KLS. Kada je u pitanju meč sa Partizanom u gradu vlada pozitivna atmosfera, priča se i govori o toj utakmici, pa ćemo učiniti sve kako bismo bili ravnopravan protivnik šampionu – zaključio je Bojić.
Utakmica 2. kola Superlige Srbije Borac – Partizan biće odigrana u ponedeljak od 19 sati u Čačku.

Povezana vest:  Vujošević: Igokea je u svemu nadigrala Partizan