jan veseliVeseli: Presrećan sam što sam ponovo u Beogradu

Bivši košarkaš Partizana Jan Veseli rekao je večeras da je presrećan što je ponovo u Beogradu i što ima priliku da prisustvuje meču crno-belih i druži se sa navijačima.
-Zaista je fenomenalan osećaj. Ne mogu da opišem osećanja, mogu samo da kažem mi je mnogo lepo što sam ponovo u Beogradu i što imam priliku da budem sa navijačima – kazao je Veseli novinarima u Kombank areni, gde prisustvuje utakmici između Partizana i Cedevite, u polufinalu završnog turnira Jadranske lige.
Češki kosarkaš, koji igra u američkoj profesionalnoj NBA ligi, naveo je da mu je istekao ugovor s klubom, ali da ne namerava da se vrati u Evropu, već želi da što duže nastupa u najjačoj ligi sveta.
Veseli (24) je boje Partizana branio od 2008. do 2011. godine. Potom je prešao u Vašington Vizardse, a u februaru ove godine trejdovan je u Denver Nagitse, međutim, nije se naigrao u tim klubovima.
-Sada sam slobodan igrač i tražim klub gde ću nastaviti karijeru. Želim što duže da ostanem u NBA. Teško je igrati u konkurenciji zvezda kao što su Lebron Džejms ili Kevin Durant, ali može da se izađe na kraj i sa njima. Videću kako će se stvari odvijati, najvažnije je da odem u klub gde ću moći da igram – kazao je Veseli, koji je 2010. proglašen za najboljeg mladog košarkaša Evrope.
Veseli je u dresu Partizana osvojio po tri trofeja Jadranske lige, prvaka Srbije i Kupa Radivoja Koraća.

Povezana vest:  Turskom ambasadoru uručen demarš zbog ubistva navijača

PHOTO: ATAIMAGES/Antonio Ahel