rimac kznFAJNAL 4 ABA LIGA
Repeša i Rimac: Veliki uspeh hrvatske košarke

Treneri košarkaša Cedevite i Cibone, Jasmin Repeša i Slaven Rimac, složili su se danas u oceni da je ulazak u finale Jadranske lige i plasman u Evroligu naredne sezone veliki uspeh za hrvatsku košarku i poručili da očekuju neizvestan meč za šampionsko prstenje.
Cedevita je sinoć u Beogradu u neizvesnoj završnici pobedila Partizan sa 81:79, dok je u prvom polufinalu Cibona iznenadila Crvenu zvezdu i slavila rezultatom 75:70.
-Ovo je sjajna stvar za klupsku i nacionalnu košarku posle Evropskog prvenstva u Sloveniji. Zasluženo smo u finalu, obe ekipe su pokazale karakter protiv favorizovanih Partizana i Crvene zvezde. Dobro se poznajemo, između nas nema tajni, ali mi smo ambiciozan klub koji želi da osvaja trofeje – rekao je Repeša na konferenciji za novinare u Kombank areni.
On je dodao da su Cedevita i Cibona psihički i fizički ispražnjeni posle napornih utakmica u polufinalu i da će onaj tim koji bude odmorniji biti u prednosti sutra.
Trener Cibone Rimac istakao je da su igrači i stručni štab izborili plasman u Evorligu i da je sada na ljudima iz kluba da reše finansijske probleme.
-Finale je šlag na torti. Čeka nas odličan protivnik, moramo da damo sve od sebe i pružimo ono što smo radili cele sezone, iako smo od početka imali manjak igrača – rekao je Rimac.
Kapiten Cibone Marin Rozić rekao je da on i njegovi saigrači imaju lepu priliku da osvoje trofej koji Zagrepčanima nedostaje.
-Desila se neverovatna stvar, hrvatsko finale u Beogradu. Od početka godine živimo jedan san i nadamo se da će potrajati do sutra. Cedevita je vrhunska ekipa, odigrali su utakmicu sezone protiv Partizana, ali nadam se pobedi – rekao je Rozić.
Krilni košarkaš Cedevite Luka Babić očekuje još jednu tešku utakmicu na Fajnal-foru.
-Moramo da budemo mirni i pametni, još smo pod utiskom jučarašnje utakmice. Napravilio smo veliki uspeh, ali ne želimo sada da stanemo – rekao je Babić.
Na pitanje novinara da prokomentariše atmosferu na meču protiv Partizana i navijanje pristalica crno-belih, Babić je rekao:
-Gledao sam Partizan u Evroligi, ne znam da li takve atmosfere ima još negde u Evropi. Defintivno neopisiv osećaj i iskustvo. Malo sam se pribojavao pre meča, jer nisam igrao takve utakmice, ali je na kraju ispalo dobro.
Finalna utakmica Jadranske lige na programu je sutra od 20 sati u Komank areni.

Povezana vest:  Raduljica: Nije bilo baš sjajno, ali važno je da smo pobedili