rimacRimac: Presudila je rasterećenost mog tima

Trener košarkaša Cibone Slaven Rimac rekao je večeras posle osvajanja titule u Jadranskoj ligi da je prednost njegovog tima na završnom turniru u Beogradu bila rasterećenost i istakao da veruje kako će Dario Šarić jednog dana biti veliki igrač.
-Niko nas nije ni video ovde, borili smo se i krvarili. Za većinu, neočekivano smo došli na Fajnal for. Prednost u odnosu na ostale je što smo bili psihološki rasterećeni. Iskoristili smo što su rivali imali pritisak. Sezona ide dalje – rekao je Rimac posle trijumfa u Beogradskoj areni.
Cibona je u finalu savladala gradskog rivala iz Zagreba, Cedevitu, sa 72:59. Obe ekipe su plasmanom u finale osigurale nastup u Evroligi sledeće sezone.
Trener Cedevite Jasmin Repeša rekao je da je njegova ekipa odigrala najlošiji meč u sezoni.
-Čestitam igračima na Evroligi. Ipak, za razliku od pre dva dana, danas smo ostali dužni sami sebi, navijačima i upravi. Ovo je jedna od najlošijih utakmica u sezoni. Nedostajalo nam je svega, energije, mirnoće, sve je bilo jako loše. Život ide dalje, čestitke Ciboni – rekao je Repeša posle meča.
Finalni meč obeležio je sjajni Dario Šarić koji je proglašen i za najkorisnijeg igrača turnira.
-Dosta se svađamo sa njim i maltretiramo. Što se tiče nekih gluposti i nerezonskih šuteva, stavili smo ga u lidersku ulogu. Bilo je dosta toga između nas dvojice, ali ovo mu danas najbolje pokazuje put kojim treba da ide. Nije stvar 20 poena, već da stvorimo najboljeg igrača – objasnio je Rimac.
Repeša je pohvalio Šarićevu igru i njegovu zrelost na terenu.
-Radi se o igraču koji je mlad, pokazuje zrelost i ima kvalitet. Ima pobednički mentalitet koji se retko viđa i kod starijih. Zaslužio je titulu najkorisnijeg igrača.
Na pitanje novinara da li se plaši da Cibona sledeće sezone neće biti u finansijskoj situaciji da igra u Evroligi, iako je to izborila na terenu, Rimac je rekao:
-Videćemo šta će biti. Nisam preterani optimista. Kod nas uvek ima prostora za bojazan. Nisu to, međutim, pitanja za mene.
Najbolji igrač turnira Dario Šarić istakao je da je prednost njegovog tima bila rasterećenost.
-Došli smo bez pritiska na Fajnal for, kao Olimpijakos u Evroligi. Ostali su bili mnogo bolji od nas. Odigrali smo dobro protiv Zvezde, pokazali da možemo da imamo snage za dobru završnicu. Došla i Cedevita, znamo kako igra Repešina ekipa. Odigrali smo dobro, počeli furiozno i uhvatili smo zamah. Igrali smo brzu košarku, Cedevita nije mogla da nas prepozna – naveo je Šarić.
-Prerano je govoriti sada šta će se desiti. Znaćemo to za tri do četiri nedelje. Drago mi je što sam osvojio trofej, bez obzira da li ću igrati u Jadranskoj ligi. Gledao sam uživo kada je Kecman pogodio za Partizan preko celog terena pre nekoliko godina. Mnogo mi znači ova titula, najvažnija u dosadašnjoj karijeri. Poseban je ovo trenutak, mogu da kažem da sam osvojio na neki način Jadransku ligu o kojoj mi je otac pričao, jer je igrao za Šibenku – poručio je Šarić.

Povezana vest:  Zvezda pobedom počela Evroligu, bolja od Strazbura