dejan radonjic teren

Radonjić: Zadovoljan sam; Vujošević: Skandalozno suđenje

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je posle pobede u derbiju protiv Partizana da je zadovoljan kako je njegov tim reagovao posle eliminacije u polufinalu Jadranske lige.
Crveno-beli su večeras savladali Partizan sa 75:72 posle preokreta i učvrstili vođstvo na tabeli nacionalne Superlige s maksimalnim učinkom.
-Za razliku od meča sa Cibonom, večeras smo bili psihološki jaki. Pogodili smo trojke kada je trebalo i pokazali da smo spremni za ono što nas očekuje. Nije bilo jednostavno da se spremimo za ovaj meč, okolnosti su bile specifične, jer su obe ekipe poražene u polufnalu Jadranske lige. Evidentno je bilo da ekipa mora adekvatno da odreaguje posle Cibone – rekao je Radonjić na konferenciji za novinare.
Trener Partizana Duško Vujošević ocenio je da je večerašnje suđenje u derbiju bilo skandalozno i da arbitri nisu imali pođednak kriterijum prilikom dosuđivanja grešaka i nesportskih faulova.
-Različita dva poluvremena, jako loša treća čtvrtina, umesto da prelomimo meč vratili smo protivnika u igru. Suđenje je bilo skandalozno, imali smo nejednak kriterijum kada se svira namerna lična greška ili faul koš. Utakmica na jednu loptu je mnogo više od toga, kada bi kao domaćini trebalo da imamo objektvno suđenje – rekao je Vujošević.
Na pitanje novinara zašto Aleksandar Pavlović ne počinje meč u prvoj petorci, trener crno-belih je rekao da za to postoji razlog.
-Saša je igrač koji ulazi sa klupe, ali prva postava su oni koji igraju kada se utakmica rešava. On je istegao preponu, nije ništa opasno, ali Zveda je posle toga pametno koristila takvu situaciju – kazao je Vujošević.

Povezana vest:  EVROLIGA, Petrović prepušta Partizanu ulogu favorita