Mike d Antoni

D’Antoni podneo ostavku u Lejkersima

Dosadašnji trener košarkaša Los Anđeles Lejkersa Majk D’Antoni podneo je danas ostavku na tu funkciju, saopšteno je iz tog kluba. D’Antoni je 2012. godine preuzeo Lejkerse, ali je godinu dana pre isteka ugovora odlučio da podnese ostavku, pošto je od čelnika Los Anđelesa tražio da produži saradnju s klubom, ali mu uprava nije izasla u susret. 
On je tokom svog mandata u klubu pobedio na samo 67 od 154 utakmice, pa uprava Lejkersa nije želela da mu produži ugovor. Ove sezone D’Antoni je sa klubom imao skor od 27 pobeda i 55 poraza, što je najgori rezultat u istoriji kluba. 
Lejkersi su u prethodne dve sezone imali mnogo problema sa povredama, a generalni menadžer kluba Mič Kupčak ocenio je da ni jedan drugi trener ne bi imao bolji skor od D’Antonija. 
-Zbog svih ovih okolnosti koje su se dešavale tokom njegove ere, ne vidim da bi neko drugi odradio bolji posao od Majka. U ime kluba, zahvaljujem mu se na njegovom radu, profesionalizmu i pozitivnom pristupu, koji je donosio timu svakog dana. Želim mu svu sreću u nastavku karijere – rekao je Kupčak. 
D’Antoni je bio četvrti trener Lejkersa za manje od tri godine, a Kupčak je naveo da je klub već počeo da traži novog trenera. 

Povezana vest:  NBA VESTI, Golden Stejt pobedio, novi rekord Karija